Afgelopen zomer opende Café Claire op de Neude. “Geboren uit liefde voor het knusse café, waar gastvrijheid voorop staat,” aldus de eigenaresse. Dat dit perfect past bij de cafés die het plein kenmerken, moge duidelijk zijn. Maar wat kun je van het menu verwachten? De Buik ging langs voor een hapje en een drankje.
Bij binnenkomst valt het meteen op: hier is aandacht besteed aan de inrichting. Grote Perzische tapijten aan de wanden, brocante spiegels, lampen én flink wat fijne vintage kunstitems maken het geheel knus. We nemen plaats aan een gezellig verlicht tafeltje.
Uitgebreid wijnmenu

Op de drankkaart zien we een uitgebreide selectie aan wijnen. Bij Café Claire heb je de keuze uit bubbels, wit, rood, rosé en zelfs natuurwijn. Lastig kiezen, maar de bediening helpt je graag. Als het niet te druk is, mag je zelfs wat proeven. Voor ons waren dat een droge en soepele Viognier, een niet te vette maar goed houtgelagerde Chardonnay én een frisse en ziltige Albariño. We kiezen de Viognier én Chardonnay.
Uitgebreid aanbod aan wereldse gerechten

De keuze is reuze bij Café Claire. Ontbijten, brunchen, dineren en borrelen: het kan hier allemaal. Wij kiezen uit het All Day menu, met shared dining gerechten. De chef blijkt Italiaans te zijn. Maar dat hij zich laat inspireren door de vele reizen die hij maakt is duidelijk. Van taco’s tot verse pasta: niets is deze kok te gek. En ook voor vegetariërs en veganisten is er heel wat op de kaart te vinden.
Mooi opgemaakte gerechten

Wij kiezen voor de vegan gyoza salade, met daarbij de tonijn tataki, gegratineerde coquille en gepofte aubergine. De gerechten zijn mooi opgemaakt. Op eetbare bloemetjes wordt hier in ieder geval niet bespaard. Het allermooist vinden we de tonijn tataki met teriyakisaus, avocado en yuzu kaviaar. De smaak daarentegen is goed, maar niet zo interessant als de presentatie doet vermoeden. De gepofte aubergine met currylak is smaakvol en de krokante boekweit geeft het geheel een knapperige bite. De coquille steelt de show: mals gebakken en verrassend goed gecombineerd met de kimchi-roomsaus en Grana Padano. De vegan gyoza salade is lekker, maar de rijstnoedelsalade is wel heel erg groot. We proeven graag ook nog wat andere gerechten.
Een kleine entrecôte steak met huisgemaakte knoflook- en truffelboter is mals en goed op smaak. Ook de polenta smaakt goed en is een aanrader voor vegetariërs die van gorgonzola houden. Maar wees gewaarschuwd: ook dit gerecht valt zwaar op de maag. Van de gamba’s met knoflookolie worden we wat minder blij: hier is weinig knoflook in te ontdekken.
Bestel met een gerust hart een espresso martini

Je zult begrijpen; wij hadden geen ruimte meer voor een dessert. Maar als je dat wel hebt, dan vind je een chocolade lava cake, crème brûlée met vers fruit én affogato op het menu.
Wij sluiten af met een espresso martini. Liefhebbers weten; je kunt deze maken of breken. Gelukkig weten ze bij Café Claire hoe ze cocktails moeten maken. We drinken een goed exemplaar met sterke koffie, een klein zoetje én een goede schuimlaag.
Uiterst vriendelijke bediening

Het is trouwens niet alleen de knusse inrichting die maakt dat je je bij Café Claire meteen thuisvoelt. De vriendelijke bediening verdient een speciale vermelding. We krijgen de indruk dat meer mensen er zo over denken. Tegen tienen neemt de ene na de andere vaste gast plaats aan de gezellige bar.
Heb je zin in een gezellig avondje ongecompliceerd eten én een goede kwaliteit-prijs verhouding? Of een gezellige borrel met lekkere hapjes (tip: ook een kaasplankje en charcuterie vind je op het menu)? Ga dan zeker langs bij Café Claire op de Neude!