De Buik ging langs bij Juuls Hummus. Een van de weinige plekken in Nederland waar je ‘authentieke’ hummus kan eten. De gerechten bij Juuls zijn gebaseerd op de traditionele Levantijnse variant. Lees snel door om te zien hoe dit beviel.
De Buik ging langs bij Juuls Hummus. Een van de weinige plekken in Nederland waar je ‘authentieke’ hummus kan eten. De gerechten bij Juuls zijn gebaseerd op de traditionele Levantijnse variant. Lees snel door om te zien hoe dit beviel.
Heb je ooit wel eens hummus gegeten? Inmiddels is het antwoord op deze vraag voor de meeste Nederlanders: ja. Tegenwoordig vind je in onze supermarkten veel aftreksels van dit Midden-Oosterse gerecht. Echter, wanneer je dit hier zou bestellen krijg je toch iets anders dan gewend voorgeschoteld. Dus laten we deze vraag herformuleren: Heb je wel eens échte hummus gegeten? Bij Juuls Hummus in Utrecht beloven ze hummus zoals je hem vermoedelijk nog niet hebt geproefd. Wij van de Buik kunnen dit inmiddels beamen.
“Het maken van échte hummus is een ambacht” vertelt Remco, die samen met zijn vrouw Julia dit restaurant heeft opgericht. De bereiding kost veel tijd en aandacht. Wanneer je hummus hier in Nederland eet wordt het recept vaak versimpeld wat resulteert in een ander product. Julia is opgegroeid in Israël en samen met Remco bezoeken ze het land nog vaak. Wanneer in Nederland, missen ze de hummus die daar in overvloed en zo heerlijk verkrijgbaar is. De populariteit van dit gerecht en het tekort aan het juiste aanbod zette Remco en Julia ertoe om samen een recept te creëren dat zou voldoen aan de Levantijnse standaarden. Na veel onderzoek, oefenen en scherpstellen hebben ze het perfecte recept ontwikkeld. De hummus bij Juuls is zijdezacht en bom vol met smaak.
Wanneer je in de Levantijnse keuken een gerecht met hummus besteld, kan je geen snee brood verwachten dat is afgetopt met een likje hummus en wat gegrilde groenten. Op traditionele wijze eet je de hummus in een diep bord dat tot de rand is gevuld. Daarop vind je vaak warme kikkererwten, olijfolie en extra tahini.
Bij Juuls hummus hebben ze ervoor gekozen om op dit klassieke gerecht te variëren met extra toppings. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Sabich bowl, getopt met geroosterde aardappel, smaakvolle aubergine uit de oven en een hardgekookt ei. Voor de vleesliefhebbers hebben ze een variant met pulled chicken of stoofvlees. Naast de bowl krijg je altijd een warme pita geserveerd met een kleine bakje olijven en zoetzure augurken. Anders dan de hummusbowls verkopen ze bij Juuls ook salades met couscous of quinoa.
Alle recepten hier zijn zelf bedacht door Remco en Julia. Ook maken ze alles helemaal zelf. Dat betekent geen opengetrokken potjes of blikken en alleen maar verse ingrediënten.
Wij van de Buik kozen dit keer voor de hardloper: hummus met stoofvlees en aubergine. Dit stelde zeker niet teleur. Goed gekruid en in een licht pittig tomatensaus gegaard met zachte en smaakvolle aubergine. Maakte dit gerecht een comfortmaaltijd waarvan we niet wisten dat we het miste.
Dat is een goede vraag. Volgens Remco gaat dit namelijk nog wel een mis. Mix je de verschillende componenten uit je bowl door elkaar? Of snij je de pita open en leeg je de inhoud van je bowl in de pita? Het antwoord is nee.
Bij het eten van de hummusbowl komt een speciale techniek kijken waar wij Nederlanders niet erg bekend mee zijn. Echter, maak je geen zorgen. Wij van de Buik voorzien onze lezer graag met dit stappenplan:
Stap 1: Neem je pita in handen.
Stap 2: Scheur een stukje van het brood af.
Stap 3: Buig het stukje brood zo dat je de hummus ermee op kan vegen.
Stap 4: Veeg de hummus op met het brood, meegaand in de ronde vorm van het bord.
*Zorg ervoor dat je genoeg hummus en toppings op je stukje brood hebt zitten voor de perfecte hap. *
Juuls hummus bevindt zich in de gezellige buurt Oudwijk in Oost. “De buurt voelt een beetje aan als een dorp.” verteld Remco ons. Het ligt buiten het centrum waardoor dit restaurant wat minder vaak inloop heeft van nieuwe gasten. Alle gasten die het geluk hebben dit zaakje gevonden te hebben, komen bijna altijd terug voor meer. Wanneer je deze hummus eenmaal op hebt wordt het een maaltijd waarvan je de lust eens in de zoveel tijd moet stillen.
Met Juuls Hummus heb je de keuze om het thuis op de bank voor de tv te eten of gezellig in het restaurant zelf. Het restaurant van Juuls heeft een knus woonkamer effect met een grote houten tafel in het midden van de zaak en aan beide raamzijdes. Vanaf je zitplaats kijk je de keuken in en zie je je maaltijd bereid worden.
Juuls Hummus is een gezellige zaak waar je terecht kan voor een heerlijke, laagdrempelige maaltijd. De gerechten zijn gezond en iedere dag vers bereid. Wij van de Buik zullen zeker terugkeren naar deze fijne plek.
Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.
Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.
Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.
Geniet van de volgende voordelen: