Het leven rooskleurig bij Café Carèl

Café Carèl is een stekkie aan het Janskerkhof waar je zeven dagen per week langs kunt komen voor een wijntje, goed barfood en shared dining.

21 Nov 2023 Mia Willems

blogger

  • 21 Nov 2023

Het leven rooskleurig bij Café Carèl

Utrecht s'éveille en snooze niet op Café Carèl. De Buik ging langs bij Café Carèl. En nee, lieve Hollander, dat is dus niet Karel de kroeg. Café Carèl, met nadruk op de el, is bedoeld als een stukje Parijs in Utrecht, gelegen in de vertrouwde omgeving van ons geliefde Janskerkhof en dat maakt ons blij. Oui oui, c'est très chic. Lees snel verder om te zien wat wij ervan vonden.

Une belle histoire: van Parijs naar Utrecht


Struinend door de straten van Parijs, in Le Marais, loop je langs tientallen terrassen. Ieder even uitnodigend als de ander en allemaal even druk. Het verhaal van Café Carèl begon dan ook met de Parijse inspiratie. Toen Koen Hendriks en Robin van Groenestijn (eigenaren), de kans zagen om het prachtige stukje van Janskerkhof, waar Carèl zich nu bevindt, te verwerven en dit pand om te toveren tot een van deze typische Parijse terrassen.
Met uitzicht op de bloemenmarkt en kerk is het heerlijk om te vertoeven op dit terras. Speciaal voor de koude maanden hangen er warmtelampen, zodat je hier het hele jaar door van kunt genieten. Binnen in het restaurant is het net zo gezellig als buiten op het terras. Kleine tafeltjes en mensen dicht op elkaar doen ons denken aan de stad van de liefde.

For me, for me Formidable: gerechtjes van de borrelkaart bij Café Carèl


We begonnen de avond met twee kleine gerechten van het borrelmenu. En schoten meteen raak met de escargots. Deze worden vaak overgoten met knoflookboter geserveerd en dus is dit een gerecht dat over het algemeen wel goed in de smaak valt, want duh, knoflookboter?
Maar bij Carèl hebben ze voor een andere aanpak gekozen. Hier krijg je de escargots geserveerd in olijfolie met ‘nduja. Een combinatie die niet snel bij ons opkomt, maar die zo goed werkte. De licht bittere en smaakvolle extra vierge olijfolie en licht pittige worst maakten dit een gerecht dat we niet snel zullen vergeten.

J’ai deux amours: door naar de hoofdgerechten


Het aperitief wakkerde onze honger alleen maar verder aan, dus bestelden we vier gerechtjes, allemaal om te delen. De salade fruits de mer, artisjokken, steak béarnaise en de uitschieter: de Franse frieten. Dun en lang als bij McDonald's, maar dan echt goed. Knapperig, zout, niet te vet.
Van de andere gerechten waren we het meest gesteld op de steak béarnaise, die mooi rosé was gebakken en gepaard ging met een heerlijk luchtige bearnaisesaus.

La nuit n'en finit plus: perfecte avond uit


Tegen het einde van ons maal was de buik weer goed rond, maar je ne regrette rien. De energie van dit levendige café, gecombineerd met het smakelijke eten, maakt Carèl uitermate geschikt voor een avond uit.
Alsof de wereld voor je open ligt, net zoals we op het terras in Parijs ook altijd ervaren. Klaar om door te gaan. Zelfs op zondagavond (toen wij er zaten) was het vol en gezellig.
We eindigden de avond bij Carèl met een goed smakende espresso martini (die godzijdank niet te zoet was en ook niet zo Frans is) en trokken de nacht in op zoek naar ons volgende avontuur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Atithi: authentiek Indiaas in een modern jasje

Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.