“Proost Jochie” wenst Frontaal Little Bar de bezoeker toe vanaf de bierviltjes. Het is ook in neon op de muur geschreven. En veel succes met de keuzestress had ook op het viltje kunnen staan. Als je de zaak binnenstapt word je geconfronteerd met een imposante rij biertaps. Dertig bieren telt het menu van Frontaal. Van zwaar tot licht, van IPA’s tot witbier . Je vindt er bieren met mooie namen als Get Down and Boogie, Heel Holland Bockt en When The Rubber Meets The Road.
Sweetie is niet meer, welkom Frontaal

Jarenlang was op deze plek in de binnenstad Sweetie gevestigd. Het Chinees-Surinaamse restaurant was een vaste waarde in Utrecht. Het was zo’n plek waar iedereen wel eens terecht kwam, soms tegen wil en dank. We kunnen ons niet herinneren er ooit echt goed te hebben gegeten. Goedkoop was het wel. Maar Sweetie heeft plaatsgemaakt voor Frontaal.
Utrecht bierstad

Taps genoeg bij Frontaal Little Bar
Utrecht is langzamerhand een echte bierstad aan het worden. Verspreid over de stad zijn de afgelopen jaren brouwerijen geopend waar je het ter plekke gebrouwen biertje ook kunt nuttigen. Zaken als Oproer, De Kromme Haring, Maximus, vandeStreek Bier en De Leckere kun je misschien het beste ‘brewpubs’ noemen, bij gebrek aan een goed Nederland woord. Wat hen verbindt is het enorme aanbod aan bieren dat ze te bieden hebben. Het kost meestal wat tijd om het biermenu goed te bestuderen.
Weer iets nieuws: een bierrestaurant

Mac and cheese balls
Frontaal Little Bar is geen ‘brewpub’. De bieren die de zaak op de tap heeft worden elders gebrouwen. De zaak is een samenwerking tussen de brouwerij Frontaal uit Breda en de mannen van de Utrechtse bierwinkel Little Beershop. De Beershop vind je overigens om de hoek van de bar, in de Hardebollenstraat. Bij Frontaal Little Bar tref je bieren uit Breda op de tap, maar ook van een Utrechtse brouwerij als De Kromme Haring.
Frontaal Little Bar noemt zichzelf een bierrestaurant. Behalve voor bieren kun je hier terecht voor ‘comfort food’, zoals ze dat zelf noemen. Frontaal heeft duidelijk niet de ambitie ooit een Michelin-ster te halen, maar wat ze doen dat doen ze goed. Uit het piepkleine keukentje komen vooral veel ‘sliders’, kleine hamburgers met friet en wat salade. Wij kiezen voor de coleslaw en een portie van de mac and cheese balls. Vooral de laatste vallen in de smaak. Een soort bitterballen met een vulling van macaroni en kaas. Wat ons betreft het ideale café-voedsel. Jammer dat je het op zo weinig plekken tegenkomt. Frontaal maakt er in ieder geval iets lekkers van. Erbij drinken we een glas van The Space In Between, een smakelijke IPA die het prima doet bij de gerechten.
Frontaal Little Bar is een sympathieke zaak met een hoge gunfactor. Het is een fijne aanvulling op de groeiende biercultuur in de stad.