Ondanks de coronacrisis toch een mooi seizoen draaien bij Paaseiland

Paaseiland had grote plannen voor de zomer voordat de coronacrisis ons land raakte. Lees hier hoe het team er ondanks de regels er toch een mooi seizoen van hoopt te maken.

23 Mei 2020 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

  • 23 Mei 2020

Ondanks de coronacrisis toch een mooi seizoen draaien bij Paaseiland

Na het grote succes van vorig jaar zou het seizoensrestaurant Paaseiland op 1 april weer terugkomen met allerlei nieuwe verrassingen, plannen en natuurlijk heel veel lekker eten en drinken. In maart, net voordat de coronacrisis tot veel maatregelen zorgde in ons land, spraken wij al met Paul Fluks, mede- eigenaren van Paaseiland, over de veelbelovende plannen die hij had voor het toen aankomende seizoen. Jammer genoeg konden veel van deze plannen door de maatregelen die de overheid getroffen heeft niet doorgaan en moesten Paul en zijn team wat anders verzinnen om er toch nog een mooi seizoen van te maken. Wij spraken hem over de veranderingen die heeft moeten treffen afgelopen weken.

Paaseiland, gelegen op het Stenenhoofd in Amsterdam, heeft van april 2019 tot en met oktober 2019 een goed eerste seizoen gedraaid, zo goed zelfs dat het bijna niet anders kon dan ook dit jaar de locatie aan het IJ weer om te toveren tot tropische zaak en de Amsterdammers weer een plek te geven waar zij echt tot rust konden komen in het zand en langs het water. Op 1 april stond de grote opening gepland, maar dat liep compleet anders.

​Werken naar de opening


“Lang voor de opening ben je al bezig met voorbereidingen treffen. We hadden net een nieuw terras gekocht, de kaart was klaar en het personeel kon ook niet wachten om er weer een mooi seizoen van te maken”, vertelt Paul over de tijd voor de horeca lockdown. En dan opeens komt het nieuws naar buiten dat er heel veel gaat veranderen voor de horecaondernemers. Natuurlijk kwam dit ook bij Paul als een klap aan, maar toch heeft hij de deuren van Paaseiland op 1 april geopend en valt het hem nog mee. “Ik denk dat wij in vergelijking met andere collega’s in de horeca best tevreden mogen zijn. We zijn gewoon opengegaan voor take-away en dat loopt best goed”, vertelt Paul.

​Spreekbuis voor de buurt


De locatie van het Stenenhoofd is ideaal om na je thuiswerkdag bijvoorbeeld even een frisse neus te halen om vervolgens bij Paaseiland een lekker kopje koffie af te halen. Paul en zijn team merken dan er veel mensen uit de buurt even een praatje komen houden. “Veel gasten kwamen even bij ons langs om ons te supporten en hun ei kwijt te kunnen. Mensen zitten toch veel alleen binnen en vooral de alleenstaanden en de ouderen zijn dan toe aan sociale contacten als ze wat bij ons af komen halen. We zijn een soort spreekbuis voor de buurt geworden en we zijn heel blij met die functie”, aldus Paul.

​Klaar voor de echte opening


Na een aantal weken broodjes, ontbijtjes en koffies voor take-away beschikbaar te hebben gesteld, kan Paul niet wachten om de strandbedjes weer uit de opslag te mogen te halen. “We hebben al gemerkt dat de mensen die bij ons komen goed de afstand weten te houden. Ook met de ruimte die wij hebben kunnen we de anderhalve meter economie goed handhaven”, zegt Paul. Naast een nieuwe indeling van het terras zijn Paul en zijn team bezig met een nieuwe menukaart vol nieuwe gerechten en vooral veel nieuwe drankjes en om toch bepaalde ‘evenementen’ te kunnen organiseren die geheel binnen de regels van het RIVM vallen. “De planning was eigenlijk om deze zomer veel muziek- en kunstevenementen te organiseren, maar dat gaat helaas niet door en daarom hebben we wat nieuws bedacht”, vertelt Paul. Dylan Keppy - de andere eigenaar van Paaseiland – en hij hebben vrienden die een eigen horecazaak hebben of kok zijn. Ook zij worstelen nu met hun eigen tijd en daarom zijn Paul en Dylan van plan om tijdens mooi weer een aantal gastchefs uit te nodigen om voor de gasten van Paaseiland een bijzonder gerecht te koken. Op die manier kun je zelfs tijdens de coronacrisis een echt dagje uit beleven en geniet je van de relaxte sfeer en heerlijke gerechten bij Paaseiland.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Niet alleen het uizicht is geweldig bij REM

REM-eiland in de Houthavens: rooftop bar, adembenemend uitzicht en creatieve gerechten in een unieke, historische setting in Amsterdam.

De vier restaurantopeningen voor direct na de zomer, waar we allemaal op zitten te wachten

Vier veelbelovende restaurantopeningen in Amsterdam na de zomer: Franz, Blik, Toet en de nieuwe restobar van Simon Witmaar.

Met Bisous @ Daalder aan Côte d’Amsterdam-West

Bisous @ Daalder: geniet deze zomer van Franse Riviera-sfeer, knoflookmosselen, Côte de Boeuf en klassiek gebak op een prachtig terras aan het water.