De ultieme BITE chef's table guide van de Buik

Vanaf 31 mei tot 2 juni wordt door BITE het Amstelpark een culinaire hotspot met zo’n vijftig topchefs en sommeliers. De Buik zet een aantal tips op een rij.

15 Mei 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

De ultieme BITE chef's table guide van de Buik

Vanaf 31 mei - 2 juni gaat het grootste culinaire festival van Amsterdam, BITE of Amsterdam, van start. Het Amstelpark wordt die dagen een culinaire hotspot waar zo’n vijftig topchefs en sommeliers masterclasses, workshops en demonstraties verzorgen.

Welke chef wil je echt proeven? Dit zijn een paar tips van de Buik. Let op! Reserveren is nu al een must want een aantal chef’s tables zijn al uitverkocht.

​Onze tips voor vrijdag 31 mei


Vrijdag 31 mei is de eerste dag van het BITE-feest. Wat de Buik betreft mag je gelijk de eerste chef’s table van het festival door de twee Michelinsterren Soenil Bahadoer niet missen. Met de bijnaam The Spicy Chef brengt hij gerechten met Surinaams-Hindoestaanse invloeden op absoluut topniveau.

Natuurlijk is de Buik fan van Dorus Floris van Showw, dus ga daar zeker zitten. Onze andere tip is Thijs Meliefste uit Zeeland. Een jonge sterrenchef die ongekend creatieve gerechten brengt met een Zeelandse touch.

Het programma van de Kookschool is nog niet bekend maar daar is het zaak om je direct bij binnenkomst van BITE te gaan oriënteren en in te schrijven. Hier kun je niet online reserveren en vol = vol.

​Zaterdag 1 juni

De zaterdag belooft een drukke dag te worden. Inmiddels zijn de chef’s tables van Jermaine de Rozario en onze Tim Golsteijn van Bougainville* al uitverkocht.

Maar Bas van Kranen van het op groente gerichte sterrenrestaurant Flore** is wat ons betreft een van de ‘must-go’ chefs.

De laatste sessies klinken misschien een beetje onbekend maar rond 18.00 uur is Vanessa Huang een interessante chef. Zij is een farm-to-table chef van Ephernité in Taipei in Taiwan die Frans kookt met lokale ingrediënten van het Oost-Aziatische eiland. Ze kookt haar menu samen met Alain Caron als side-kick om een en ander toe te lichten.

​Zondag 2 juni


De zondag start met een vader & zoon sterrenoptreden uit 010. Het duo Erik en Julien van Loo staat in de keuken van Parkheuvel, een tweesterren klassieker in Rotterdam.

Een outsider maar insider wat de geheimen van de BBQ betreft is Julius Jaspers. Hij kookt een stoer menu waar een bereiding op de Big Green Egg natuurlijk niet mag ontbreken. De laatste sessie is die van Peter Lute, die alvast een voorproefje van zijn nieuwe, nog te openen, restaurant in Kraggenburg, in de Noordoostpolder, gaat geven.

​Hoe krijg je toegang tot de chef's tables bij BITE?


Je boekt online een ticket voor toegang tot het festival waarmee je kunt deelnemen aan masterclasses, proeverijen, kooklessen en workshops. En natuurlijk de Culinaire Markt en terrassen kunt bezoeken.

Dat kan per dag, maar je kunt ook voor een aantrekkelijke prijs een passe-partout voor alle drie de dagen kopen (€47,50 + € 2,50 reserveringskosten). De chef’s tables moet je apart boeken en de prijs daarvan is afhankelijk van de chef en start vanaf iets meer dan 70 euro.

Kijk snel welke chef je belangstelling heeft want er zijn maar 30 plaatsen per chef aan de tafel en sommige zijn dus al volgeboekt.
biteofamsterdam.com

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

5 x even een biljartje en een hapje en/of drankje doen

5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.