Kampai: Een uit de hand gelopen cocktailbar… op de beste manier

Sinds de zomer kan je aan de Geldersekade terecht bij Kampai, een cocktailbar in Aziatische Stijl.

6 Dec 2018 Iris van Woerkom

blogger Volgens Iris is het belangrijkste moment van de dag elk moment waarop je iets (lekkers) eet. Haar missie in het leven is zo veel mogelijk verschillende smaken schepijs proeven.

Kampai: Een uit de hand gelopen cocktailbar… op de beste manier

Afgelopen zomer zijn ze stilletjes geopend: Kampai, Amsterdam’s nieuwste aanwinst wat betreft cocktailbars. Een deel van het interieur miste nog, maar dat werd gecompenseerd met een hoop enthousiasme. Tijdens de zomermaanden zijn de laatste puntjes op de i gezet, sinds de herfst zijn ze volop open. Kampai is een samenwerking tussen Steve Verhaaf, Max Notten en Christian Staal. Geen onbekende namen in horecasferen, je kent ze misschien al van Snappers (Notten), Curtain Club (Verhaaf) of Calle Ocho (Staal). Het drietal staat ook nu zelf achter de bar, want dat is wel zo gezellig.

Proost!

Kampai is Japans voor proost en daar draait het allemaal om in de bar. Het is een plek om samen te komen en te proosten. Daarnaast is alles in Aziatische stijl, met de nadruk op Japan. Steve en Max geven toe dat ze zelf nog nooit naar Japan zijn geweest, maar ze houden allebei van de Aziatische (food)cultuur. Dat zie je terug in het interieur, met veel sfeervolle lampionnen en donker houtwerk, maar vooral het menu. Dim sum, verse sushi en dan natuurlijk de cocktails. Neem de Shiba, bourbon infused met shiitakepaddenstoelen. Of de Maiko met sake. Daarnaast hebben ze nu ook hun eigen drank ontwikkeld, op smaak gebracht met Aziatische kruiden en uitgebracht onder dezelfde naam als de bar. Het is nu al een succes bij Chin Chin Club, de grote broer van de bar, en de bedoeling dat deze drank straks op veel uitgaansspots te krijgen zal zijn. 

“Het is een uit de hand gelopen cocktailbar”, vertelt Verhaaf. Maar wel op een positieve manier, verzekeren beide heren ons. “Een mix van restaurant, bar en club.” Je kunt van een single serve cocktail genieten, één glas just for you. Maar aangezien de nadruk bij Kampai ligt op gezelligheid en samenhang kun je ook een cocktail delen. Notten: “Er zijn mensen die het in hun eentje hebben geprobeerd. Dat loopt niet altijd goed af.” En dat is niet gek, zo’n sharer is een soort grote kom – vaak in de vorm van een boeddhabeeld of het hoofd van een geisha. Biologische bamboe rietjes erin en drinken maar… nadat je met de hele groep ‘Kampai’ hebt geroepen natuurlijk.

Van speakeasy naar easy acces


Als je de weinig opvallende voorgevel aan de Geldersekade ziet, zou je wat zich erachter schuilhoudt niet verwachten. Op deze locatie zat vroeger speakeasy bar Porem. Een wereld van verschil met Kampai, waarvoor je geen wachtwoorden of 06-nummers hoeft te onthouden om binnen te komen. “Mensen moeten hier naar binnen kunnen kijken en ‘ah dit ziet er gezellig uit’ denken”, vertelt Notten.

En gezellig is het wel. Zelfs nu de zaak leeg is - we zijn hier ruim voor openingstijd - hangt er een gezellige sfeer. Dat komt deels door hoe smal de ruimte is en deels door de warme kleuren in het decor. Verder in de zaak kun je een trapje af naar een tweede ruimte waar je lekker kunt hangen onder het genot van alles wat het menu van Kampai te bieden heeft, maar wat natuurlijk ook heel aantrekkelijk is, is met een cocktail in de hand de nacht weg te dansen. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe de ruimte eruit ziet als het feestje echt is losgebarsten. En geloof ons, dat is iets wat je zeker live wilt meemaken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.