Iris van Woerkom

Stagiaire

Iris studeert journalistiek en is voor drie maanden stagiair bij de Buik van Amsterdam. Volgens Iris is het belangrijkste moment van de dag elk moment waarop je iets (lekkers) eet. Het liefst zou ze elke dag pasta eten zonder dat het ging vervelen. Haar missie in het leven is zo veel mogelijk verschillende smaken schepijs proeven.

Sal Knuvers, eigenaar Bar Bitterbal: “De bitterbal is de ultieme borrelsnack"

Bar Bitterbal draait om de bitterbal. De eigenaren draaien alles uit de kast om het imago van de bitterbal op te frissen, en met succes.

Stephanie Lücken, mede-eigenaar van Rijsel: “Gasten vragen nog altijd wat ik hiernaast doe”

Stephanie Lücken begon bij Rijsel met stofzuigen en glazen poleren. Het was niet de bedoeling om te blijven hangen maar inmiddels is ze mede-eigenaar van het restaurant. Wij spraken met haar over de keuzes die haar naar haar huidige positie hebben geleid: “Ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Margot Los, sommelier bij Rijsel: “Lange tijd had ik het idee dat horeca niet goed genoeg was”

Margot Los heeft haar liefde voor wijn ontdekt toen ze tijdens haar studie. Inmiddels kun je haar vinden als sommelier bij Rijsel, maar binnenkort komt er een eigen zaak aan.

Dionne van Zijl, freelance kok, producent en docent: “Ik denk dat het hele man-vrouw verhaal in de horeca een stuk genuanceerder is.”

Sinds april vorig jaar is Dionne van Zijl freelance kok. Wij vroegen naar haar keuze om als zzp’er te gaan werken, en hoe zij een balans heeft gevonden in het drukke horeca-bestaan.

Proeflokaal Arendsnest: maak kennis met bier van Nederlandse Bodem

Aan de Herengracht kan je al ruim 19 jaar Proeflokaal Arendsnest vinden. Het assortiment bestaat uit Nederlands bier, Nederlands bier, en nog eens Nederlands bier. Aandacht voor het product staat voorop.

Julia Visser van restaurant Marius: “Het verhaal achter eten heb ik altijd heel interessant gevonden”

Julia Visser werkt sinds anderhalf jaar in Restaurant Marius. Daarvoor deed ze iets totaal anders, maar voor koken en eten heeft ze altijd al liefde gehad.