Maarten van der Jagt<

Maarten van der Jagt

Blogger

Maartens carrière in de culinaire journalistiek startte als redacteur voor restaurantgids IENS. Hij vervolgde zijn loopbaan als auteur van wijn-en kookboeken en als hoofdredacteur voor special interest magazine KTC voor koffie, thee en cacao. 

Voor AD’s Gouden Pollepel schreef hij restaurantrecensies. In rollen als hoofdjurylid en coach bij barista-kampioenschapen, maar vooral als founding father van de specialty coffee branderij Giraffe groeide hij uit tot koffie-expert. 

Begin 2023 sloeg hij opnieuw nieuwe wegen in met het importeren van ongebrande koffie en cacao, koffie-ontwikkelingswerk (PUM) en de start van een restaurant-podcast samen met Hans van de Meeberg, hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam.

Christiaan Smit, klassiek met een ruig randje

De Buik bracht een bezoek aan Christiaan Smit, waar chef Simon van Lith stoere, eerlijke en trendvrije gerechten bereidt en je dineert in een relaxte sfeer.

Lunch is als thuiskomen bij BAK

De Buik ging langs bij BAK op de Van Diemenstraat, waar de proef op de som werd genomen met een fine dining lunch.