Etend van halte tot halte met de AmsterTram

Rijdend dineren in de AmsterTram: 5 gangen, wijn en uitzicht op Amsterdam. Unieke culinaire tramrit door de stad. Een avond om nooit te vergeten!

31 Jul 2025 Floris Dijkstra

blogger Floris zijn passie voor eten en drinken komt van het in de keuken staan met zijn vader.

Etend van halte tot halte met de AmsterTram

Amsterdam is een nieuwe culinaire ervaring rijker, en niet zomaar een. Met de tram relaxed rijdend door de stad terwijl je geniet van vier gangen met bijpassende wijnen. De tram is een openbaar vervoermiddel, hadden we altijd gedacht toch? Suzanne Knegt zag dat anders! Na een eerste avontuur in Rotterdam met de RotterTram heeft ze eenzelfde culinair rail avontuur in Amsterdam . Met een omgebouwde tram, lekker eten en fijne bediening dwars door de stad.

Vanaf het Amstel Station

Om half zeven stipt vertrekt de tram deze zomer vanaf Station Amstel. De opvallende rode tram bij het Amstelstation is haast niet te missen. Aan boord van de AmsterTram word je direct hartelijk verwelkomd door Suzanne en René. De tram is leuk ingericht met tafels voor vier en tafels voor twee. In het voorste deel van de tram zitten de gasten, midden de keuken en helemaal aan de achterzijde vind je een heuse wc, speciaal ontwikkeld voor deze tram.

Rolling dinner

Voor honderd euro per persoon krijg je een vijfgangendiner, bijpassende wijnen én een tweeënhalf uur durende rit dwars door de stad. Je rijdt onder andere langs het Paleis op de Dam, het Centraal Station en dwars door De Pijp. De route is niet altijd hetzelfde, maar er is onderweg altijd genoeg te zien. Het menu wordt op een originele manier gepresenteerd: als een soort tramhaltekaart.

Alle gangen zijn extern voorbereid en vervolgens vakkundig afgemaakt in de piepkleine keuken midden in de tram. Het eten is ‘tram-proof’, dus geen hete soep of gerechten waarbij de kans groot is dat je broek of rok ‘geraakt’ wordt.

Elke halte een nieuw gerecht

Het voorgerecht bestond uit licht gebrande zalm met teriyaki saus, zoetzure rettich en een krokantje van rijst. Een klassieke smaakcombinatie die goed in balans was en de toon zette voor wat komen ging. De tweede halte bracht een burrata met gerookte biet en amandelen. De zoete bietjes en de knapperige, zoute amandelen waren een fijne toevoeging.

Daarna volgde een rouleaux van hoender met pastinaak en een jus van Parmezaan. Dit gerecht was goed bereid, de kip was mals en de jus smaakvol. Het was wellicht niet het meest spannende wat je ooit zult eten maar teleurstellen deed het zeker niet. Het toetje, een stukje ananas met een bolletje vanille-ijs was licht, niet te zoet en sloot het geheel netjes af.

Laatste halte, uitgegeten!

We hebben al heel vaak in een tram gezeten, maar dit voelde net alsof we weer voor het eerste keer instapten. Etend en rijdend door de stad met de AmsterTram is wel heel bijzonder. Leuk om de verbaasde blikken van omstanders te zien terwijl we daar zaten te genieten van de maaltijd zwaaiend met een glas wijn in onze hand. 

Dit is aan absolute aanrader als je de stad op een andere manier wilt zien, maar ook zeker als je een vriend of vriendin van buiten 020 op een bijzondere manier met onze stad wil laten kennismaken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.