Smakelijk genieten bij het Indonesische zusje Amoi

Bij Amoi op de Kinkerstraat kun je genieten van origineel, klassiek Indonesisch eten in een levendige en eigentijdse setting.

5 Dec 2023 Tessa Hoogenboezem

blogger Tessa gaat graag op culinaire ontdekkingstocht met haar camera om haar creativiteit te delen.

Smakelijk genieten bij het Indonesische zusje Amoi

Bij Amoi op de Kinkerstraat kun je genieten van origineel, klassiek Indonesisch eten in een levendige en eigentijdse setting. Als liefhebber van de Indonesische keuken ben je misschien al bekend met de andere restaurants van dezelfde eigenaar: Warna Baru, Nooch en Purnama. Amoi is een eerbetoon aan hun tante Uddie en haar traditionele Indonesische kookkunst.

Het kleine zusje Amoi


Amoi is het kleine zusje van het bekende restaurant Sarang Mas, dat helaas gesloten is. Het woord ‘Amoi’ betekent letterlijk ‘klein zusje’. De eigenaren kennen haar (en dus ook Amoi) volgens de website allerlei karaktereigenschappen toe. Zo staat Amoi symbool voor ‘haar speelse, originele en moderne karakter’. Bij binnenkomst kwam deze weerspiegeling van het karakter goed naar voren in het tropische interieur met kunstzinnige planten, levendige kleuren en patronen.

Het interieur is modern en dat geldt ook voor de menukaart. Verwacht hier klassieke Indische gerechten en ook eigentijdse Indonesische dissen. De kwaliteit van het eten hier is verrassend vergelijkbaar met de gerechten die wij kennen van Bali. Gelukkig ook met rijke smaken, door het ruim gebruik van kruiden.

Meerdere smaakvolle gerechten om te delen


Amoi werkt volgens een shared dining concept, iets wat perfect past bij deze gerechten. De basis is altijd nasi of bami en daarnaast een selectie aan kleine gerechten. In volgorde kregen we de volgende gerechten: vegetarische loempia’s, saté mix van garnaal en kip, Sambal Goreng Tempeh (krokant gebakken pittige tempeh). En lekker voor weer daarnaast: Sayur Campur (gewokte seizoensgroente). Alles was erg smaakvol, maar hetgeen wat er toch wel uitsprong, was de tempeh. We hebben veel geproefd in Nederland, maar lang niet iedereen kan deze zo crispy en smaakvol bereiden vergeleken met Bali.

Pandan desserts


Uiteraard lieten we nog wat ruimte over voor een dessert, we kozen voor spekkoek en Dadar Gulung (pandan pannenkoek gevuld met kokos en palmsuiker). Met als tip van de bediende om een bolletje vanille-ijs erbij te bestellen, iets waaraan wij natuurlijk graag gehoor gaven.

Kleine prijs en smaakvol eten

De porties waren behoorlijk ruim, waardoor we niet alles op konden, maar gelukkig konden we de rest meenemen naar huis. Tevens kun je hier bestellen - wat wij zeker overwegen voor de toekomst vanwege de kleine prijs en het heerlijke eten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.