Vijf jaar geleden kreeg horecaondernemer Melissa van der Veen Heijerman van een tip over een bijzondere locatie. Het was liefde op het eerste gezicht, en zo ontstond Blue Fusion Tapas Bar. Nu, een maand na de opening, bruist de zaak van het leven en brengt het een unieke mix van smaken en sferen naar Kijkduin.
Fusion tapas uit de hele wereld

Blue Fusion is geen standaard tapasbar. Het menu biedt een diverse selectie van tapas geïnspireerd door keukens van over de hele wereld. Elke drie maanden wisselt de kaart, waardoor er steeds nieuwe smaken te ontdekken zijn. De bar serveert daarnaast een uitgebreide selectie wijnen, speciaal bieren en cocktails.
Zon, zee en strandvibes in de stad

Melissa heeft eerder een succesvolle horecazaak gehad in Hoofddorp, maar wilde nu iets met een meer ontspannen sfeer. “Als ik dan toch in de buurt van het strand zit, wil ik een lossere vibe voor de hele dag, waar je kan eten wat je wil en kunt blijven zolang je wilt,” vertelt Melissa.
Die strandbeleving trekt Melissa door naar de Deltapromenade, waar de relaxte Ibiza- en Bali-vibes voelbaar zijn.
Specials en proeverijen
Een van de wekelijkse hoogtepunten is het ‘wijn-oesteruurtje’ op zondag van 18:00 tot 19:00 uur, waarbij oesters slechts €1,50 per stuk kosten en er volop bubbels worden geschonken. Daarnaast organiseert Blue Fusion smaakvolle proeverijen met bijpassende wijnen: vier verschillende tapas gecombineerd met vier halve glazen wijn.
Toekomstplannen
Hoewel de zaak nog maar net open is, kijkt het team al vooruit. De focus ligt momenteel op het uitbreiden van de Japanse keuken binnen het concept. Daarnaast komen er deze zomer speciale take-away boxen, perfect om mee te nemen naar het strand.
Met zijn wereldse smaken, ontspannen sfeer en innovatieve concepten lijkt Blue Fusion Tapas Bar een blijvende aanwinst voor de stad te worden.