Nieuwe hotspot Harvey zet Rijswijk opnieuw op de culinaire kaart

Harvey, een nieuwe Restobar in Rijswijk, combineert passie voor eten en gastvrijheid. Geniet van Ontbijt tot diner in een eigentijds all-day concept!

15 Jan 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Nieuwe hotspot Harvey zet Rijswijk opnieuw op de culinaire kaart

Ook buiten Den Haag komen geweldige, frisse initiatieven uit de grond. Dat blijkt maar weer met de aankondiging van Harvey, een Restobar gerund door vier jonge vrienden uit de regio met een passie voor eten en gastvrijheid. Met een eigentijds all-day concept willen ze de buurt verrassen én nieuwe gasten van binnen en buiten Rijswijk aantrekken – of je nou zin hebt in koffie met gebak, een verrassende borrelhap of een uitgebreid diner.

De vier ondernemers achter Harvey ontmoetten elkaar bij het gerenommeerde Restaurant Savarin. Eline van Zuiden (24): “Mijn ouders runnen Savarin al dertig jaar en mijn broer Sébastian (26) en ik zijn hier praktisch opgegroeid. De tweeling Sam en Morris Grimbergen (23) kwamen als stagiairs binnen”, vertelt ze. “Dat we daar met z’n vieren als jonge pikkies werkten, maakte ons al snel onafscheidelijk.”

Zonder regels 

Na uitstapjes naar sterrenzaken zoals Fred in Rotterdam en Belgische topzaken, vonden de vrienden elkaar weer terug in hun gedeelde droom: samen een eigen zaak starten.

Kijkend naar de achtergrond van de vier, in de fine dining-wereld, verbaast het dus enigszins dat Harvey geen zaak gaat zijn in het hogere segment. “We wilden een plek creëren die onze generatie aanspreekt”, vertelt Eline. “Met dus een relaxte sfeer en een goede kwaliteit, zonder alle strakke regels.”

De bekende weg en unieke uitschieters  

Dat past ook goed bij Rijswijk, volgens de vier. “We misten altijd een plek zoals Harvey. Veel mensen trekken voor een leuke avond naar Den Haag of Voorburg. Wij willen laten zien dat je helemaal niet weg hoeft.” Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. “Er is in Rijswijk wel vraag naar iets hips en toegankelijkers,” zegt ze.

Harvey biedt een all-day concept dat begint met koffie en gebak vanaf 10:00 uur. De lunch biedt hippe, seizoensgebonden gerechten, zoals zuurdesembroodjes met bijzondere toppings. Daarna is het tijd voor borrel – van klassieke bitterbal tot een next-level kaasplank.

Met eerst nog een verbouwing te gaan is het plaatje van wat er precies op de borden ligt straks nog niet compleet. Wel kan Eline vast zeggen dat ze voor het diner all-out gaan en met mooie producten gaan werken. “Daarnaast ligt er veel focus op de wijnen, onder andere door mijn en Sams achtergrond als sommelier. We hebben betaalbare parels, maar ook speciale uitschieters. Alles draait om prijs-kwaliteit.”

Lente 2025 

Het interieur wordt vooral erg warm en uitnodigend. “Veel hout, bruintinten en donkergroen. De bar komt centraal in het midden en krijgt een prominente rol, zodat je er ook aan kunt zitten. We mixen harde materialen zoals hout met zachtere elementen zoals comfortabele banken.” De zaak biedt plaats aan ongeveer 50 gasten.

Harvey opent naar verwachting in april. “We willen het goed aanpakken, dus we nemen de tijd,” vertelt Eline. En als het zover is? Dan wordt het hoog tijd voor Hagenaars om hun fiets te pakken en richting Rijswijk te trappen – want Restobar Harvey gaat de moeite dubbel en dwars waard zijn.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bij het vernieuwde Charlie’s Fika zit geluk in een klein broodje

We spreken Charlie ter Burg die Charlie's Fika opent, waar ze met recepten van haar Zweedse familie mensen wil samenbrengen.

Marius Wijnwinkel geeft de stad smaak: ‘Een goede wijn begint met aandacht’

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Marius van der Vliet van Marius Wijnwinkel.

Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.