Loïs Verkooijen

Blogger

Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Houbolt: een nieuwe plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt

De Buik spreekt met Daan van Munster, die samen met Edmée van Zwieten de Blom restaurant Houbolt opent: een plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt.

Dit bijzondere evenement brengt 25 sterrenchefs naar Den Haag

Op 2 november vindt in de Grote Kerk in Den Haag de Sterrenproeverij plaats: een lange zondagmiddag waarop maar liefst 25 topchefs een proeverij verzorgen.

Een huiskamer voor sportliefhebbers: dit is het nieuwe Café Parley

De Buik spreekt Maurice, eigenaar van het net geopende Café Parley. Dit stijlvolle sportcafé aan de rand van het centrum is allesbehalve een standaard mancave.

Selene: een nieuwe sterrenplek aan zee, op het ritme van de maan

Aan de rand van de zee opent eind september een plek waar koken en beleving samensmelten: Selene. Het geesteskind van chef Lorenzo.

Jalan Pedis: van rendang tot jamu, dit nieuwe Haagse festival wil je niet missen

Wij spraken alvast met de makers van Jalan Pedis: een nieuw Indisch festival vol eten, cultuur, muziek & jamu, op 16 aug in Den Haag!

Tío Bigotes: van craving, werd een zaak vol empanada’s in Den Haag

Proef authentieke Argentijnse empanadas bij Tío Bigotes in Den Haag: vers, snel en bomvol smaak. Streetfood met Zuid-Amerikaanse roots!