Haagse restaurantopeningen van 2025
Den Haag en omgeving krijgen er dit jaar weer meer dan 15 nieuwe eetplekken bij. We hebben de openingen in willekeurige volgorde voor je op een rij gezet, met als afsluiter twee restaurants die het jaar al goed zijn begonnen.
Giorgio Rosa

Rein Rambaldo, de man achter succeszaken als Mama Kelly en Miss Jones, opent op 22 februari zijn nieuwste restaurant: Giorgio Rosa. Gelegen aan de Melkwegstraat, op het industrieterrein waar zijn horeca-avontuur begon, belooft deze zaak een ode te worden aan de Italiaanse en mediterrane keuken. Met shared dining, verfijnde wijnen en een warme, uitnodigende sfeer wordt Giorgio Rosa dé plek om op Italiaanse wijze samen te genieten van goed eten en mooie momenten.
Het nieuwe Giorgio Rosa van Rein Rambaldo serveert Italiaans met een spannend verhaal
Restobar Harvey

Harvey, een eigentijdse restobar in Rijswijk, wordt binnenkort geopend door vier jonge ondernemers die elkaar leerden kennen bij Restaurant Savarin. Eline van Zuiden (24) en haar broer Sébastian (26) groeiden op in de familiezaak, terwijl Sam en Morris Grimbergen (23) als stagiairs binnenkwamen.
Met een all-day concept biedt Harvey vanaf 10:00 uur koffie en gebak, gevolgd door seizoensgebonden lunchgerechten zoals zuurdesembroodjes met bijzondere toppings. In de middag kun je genieten van borrelhapjes – van klassieke bitterballen tot een next-level kaasplank. Het warme interieur en de centrale bar zorgen voor de perfecte plek om te ontspannen. Opening: april 2025.
We schreven eerder over Harvey: Nieuwe hotspot Harvey zet Rijswijk opnieuw op de culinaire kaart.
Restaurant Suus
Op 1 maart opent Restaurant Suus in het iconische De Plesman Hotel in Den Haag. Gevestigd in het voormalige KLM-hoofdkantoor, is dit de plek voor elk moment van de dag, of je nu binnen zit of van het terras geniet.
Vernoemd naar Suus Plesman, die in de jaren '30 de kunst van verbinden leerde door haar man Albert en de piloten samen te brengen met een huisgemaakt diner en een glas wijn. Vandaag zal haar visie voort leven met een Frans menu en 120 wijnen van ambachtelijke familiebedrijven.
Beachclub Zen
Vanaf midden maart opent Beachclub Zen haar deuren aan het strand van Kijkduin. Een plek waar je je dag begint met een rustig ontbijt, doorbrengt met een lunch of borrel, en eindigt met een diner terwijl je de zon ziet zakken in de zee. Met gerechten uit de houtskooloven en een relaxte sfeer zal Zen een nieuwe plek worden om te genieten van de zee, het zand en de rust.
Strand Zuid 21
Caipi Café

De Caipi Boys, ooit begonnen met een houten barretje op het strand, openen binnenkort hun nieuwe bar: het Caipi Café. Gevestigd op de kop van de monumentale Visafslag in Scheveningen in het Oude Zeemanshuis, is de locatie precies wat ze zochten – een ruige plek vol historie, perfect voor hun eigen draai.
Met cocktails als hoofdthema, maar ook bier, wijn en Aziatisch geïnspireerde hapjes, willen de Caipi Boys een laagdrempelige sfeer creëren. Denk aan frisse smaken, visgerechten en een BBQ of paellapan in het weekend. Met een groot terras en uitzicht op zee, wordt het Caipi Café de ideale spot voor een relaxte hang-out, of je nu een lokale surfer, festivalganger of strandbezoeker bent. De bar opent in april, en met Koningsdag in het vizier, kijken de Caipi Boys uit naar een gezellige zomer.
Visafslagweg 1
Beach House Hito
In de lente van 2025 opent Beach House Hito aan Strand Noord in Scheveningen. Chef Rogier Trip zorgt voor vernieuwende gerechten die de pure smaak van de ingrediënten respecteren. Hito belooft een perfecte plek te worden voor wie wil genieten van kwaliteit en rust aan zee. Met ruimtes voor 12 tot 1.200 personen wordt het een nieuwe locatie voor intieme diners, privéborrels en grotere evenementen. Wat Beach House Hito extra bijzonder zal maken is dat het strandhuis gebruik maakt van het Slim Strandnet, een Haags initiatief voor een schoner en veiliger strand. Dit systeem beperkt afval en versterkt Hito’s milieuvriendelijke karakter. Het minimalistische ontwerp, gemaakt van duurzame materialen, sluit perfect aan bij de kustlijn.
Strand Noord 1
Tako
In mei 2025 opent Tako, het nieuwe Mexicaanse restaurant van Benjamin van der Giezen, Amin Helal, Amir Omarzai en Cenza van Dam, die ook bekend zijn van Yuzu. Het restaurant zal een menu bieden dat zowel streetfood-gerechten zoals taco’s omvat, als high-end Mexicaanse gerechten.
In de zomer kun je genieten van een groot terras met zon de hele dag, perfect voor taco’s en cocktails. In de winter zal het aanbod verfijnder worden, met gerechten die passen bij de kleinere, intiemere sfeer. Het interieur, ontworpen door Hubert Crijns Architects, zal bestaan uit een mix van hout, natuursteen en warme pasteltinten.
Jolie Café Manger

Op 21 februari 2025 opent Townhouse Designhotel in Den Haag, met een combinatie van Maastrichtse gezelligheid en modern design. Het hotel, onderdeel van LBG Hotels, telt 88 kamers en heeft een eigen café: Jolie Café Manger. Het café is dagelijks vanaf 07:00 uur geopend voor zowel hotelgasten als buurtbewoners. Je kunt er terecht voor verse broodjes, vlaai en een gevarieerd aanbod van warme en koude dranken. Later op de dag verandert het café in een gezellige plek voor een borrel of diner, met bier van de lokale stadsbrouwerij.
Bleijenburg 1
Jacobs Grill
Na meer dan tien jaar sluit het beroemde Haagse restaurant Publique zijn deuren aan het Anna Paulownaplein. In 2025 komt hier Jacobs Grill, dat zich richt op steakgerechten. De opening en de naam van het nieuwe restaurant zijn nog niet bekend.
Anna Paulownaplein 4
Na Brasa
Lilliana Neves en Xavier York, beiden met veel ervaring in de horeca, openen in 2025 het restaurant Na Brasa aan de boulevard van Kijkduin (Den Haag). Na jaren van advieswerk voor andere horecaondernemers, willen ze nu hun eigen visie en missie realiseren.
Na Brasa is een all-day Latin fusion restaurant met een unieke 5D ervaring, waarbij digitalisering en beleving samenkomen. Overdag biedt het een Portugees/Spaans bakkerijtje met snelle service en 's avonds verandert het in een casual dining restaurant waar je gerechten kunt delen en tot in de late uurtjes kunt tafelen.
Kijkduinboulevard 23
Birdflower

Clotilde Darras en Ziggy Douw van Birdflower breiden uit met een tweede locatie. Na hun succes in de Weimarstraat openen ze in 2025 een nieuwe vestiging aan het Azaleaplein in Den Haag. Net als in hun eerste zaak serveren ze hier huisgemaakte croissants, broodjes en gebak.
De nieuwe Birdflower is meer een kiosk—gevestigd in een voormalige viskraam—dan een traditioneel gebouw. Birdflower blijft zich richten op seizoensgebonden, vegetarische en veganistische gerechten, ideaal voor ontbijt, lunch of borrel.
Trattoria Umbra
In maart 2025 opent een nieuw Italiaans restaurant aan de Marcelisstraat in Scheveningen, waar de hartige smaken van Umbrië de hoofdrol spelen. Hier komt de rijke culinaire traditie van deze Italiaanse regio tot leven, met een menu vol verse, seizoensgebonden ingrediënten en ambachtelijke gerechten die je meevoeren naar het groene hart van Italië.
Marcelisstraat 255A
Marmaris
Na twee decennia lang gasten en vrienden te verwelkomen in restaurant Marmaris en maar liefst 45 jaar in het iconische Salvatore aan de boulevard van Kijkduin, keren ze eindelijk terug naar diezelfde boulevard met een volledig vernieuwd Marmaris Kijkduin. Na de brand die het restaurant trof, zijn ze druk bezig met de heropbouw. Wanneer ze precies weer de deuren openen, weten we nog niet, maar we zullen je goed op de hoogte houden.
Kijkduinboulevard 29
Hop & Stork
Hop & Stork, de favoriete spot voor koffie- en chocoladeliefhebbers, opent binnenkort een tweede locatie aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. De openingstermijn blijft nog even een verrassing.
Frederik Hendriklaan 131
Flora

In de voormalige telefooncentrale van Den Haag is Flora nu dé plek voor een compleet avondje uit. Dit sfeervolle café-restaurant combineert culinaire verwennerij met een intieme filmervaring. Geniet van verfijnde pasta’s, oesters en biologische wijnen, terwijl het nostalgische Flora Filmtheater arthouse en Hollywood samenbrengt. Het restaurant is net geopend sinds 8 januari en de bioscoop zelf volgde in februari.
We schreven al eerder over dit iconisch avondje uit in Den Haag.
Blue Fusion Tapasbar

Ook in Kijkduin is er een nieuwe hotspot bij: Blue Fusion. Dé plek voor liefhebbers van tapas, topwijnen en verrassende cocktails. De wisselende kaart brengt smaken van over de hele wereld in een relaxte setting.
Tip voor oesterfans: elke zondag van 18:00 tot 19:00 is het "Oyster Hour", met oesters voor €1,50 en bubbels per glas.
Deltapromenade 304
Aanvullingen
Heb jij nog tips over openingen voor komend jaar of hebben wij iets over het hoofd gezien, laat het ons weten via de mail: denhaag@debuik.nl
En vergeet je niet in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dat kan makkelijk hieronder.