Het nieuwe Giorgio Rosa van Rein Rambaldo serveert Italiaans met een spannend verhaal

Rein Rambaldo opent binnenkort Giorgio Rosa op de Binckhorst: een Italiaanse eetgelegenheid met shared dining. Wij spreken hem voor een update.

8 Okt 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Het nieuwe Giorgio Rosa van Rein Rambaldo serveert Italiaans met een spannend verhaal

Rein Rambaldo ontwerpt succesformules. Dat klinkt misschien arrogant, geeft hij toe, maar als je kijkt naar de zaken die hij mocht ontwerpen en zijn eigen Mama Kelly en Miss Jones, is daar toch niet veel aan gelogen. Nu, op hetzelfde industrieterrein waar het allemaal begon, opent hij een nieuwe zaak: Giorgio Rosa. En dat belooft weer een grote hit te worden.


Van Mama Kelly naar Giorgo Rosa

Net als Mama Kelly, Reins eerste zaak [die hij in 2019 verkocht, red.], zit Giorgio Rosa op de Binckhorst, het bekende industrieterrein in Den Haag dat volop in transformatie is. "Hier voelen we ons thuis," zegt Rein met een glimlach. "We houden van dat rauwe, ongepolijste gevoel en we zijn er al eens eerder thuis geweest”, vult hij aan. 

Binckhorst is flink in ontwikkeling, er wordt nu volop gebouwd. De komende tijd moeten hier 30.000 woonplekken bij komen.Daarnaast komen er veel bedrijven naar het gebied en daarmee is het logisch dat er ook meer horeca bijkomt.

​DNA van de zaak


Als ontwerper en ‘conceptontwikkelaar’ moet het plaatje van zijn eigen zaak natuurlijk supergoed kloppen. Met zijn team heeft hij dus goed gebrainstormd over de naam en het concept. En dat is lastig, want wanneer klopt dat plaatje dan?

“Dat is lastig uitleggen, dat is fingerspitzengefühl”, zegt hij. Hoe dat dan wel in zijn werk gaat wordt duidelijk hoe hij op de naam en het concept van Giorgio Rosa kwam. “Een medewerker vertelde, geïnspireerd op de Netflixfilm Rose Island, over een uitvinder bij wie alles mislukt tot hij een booreiland aangeboden krijgt”, begint Rein enthousiast. 

“Hij mag er doen wat hij wil en het wordt een soort tweede Ibiza, waar alles mag. Dat trok geïnteresseerden, waaronder uiteindelijk de Italiaanse maffia”, vertelt hij geheimzinnig. Het verhaal dat hij vertelt is waargebeurd en heeft ook een link met de zaak van Rein: “Wij zitten op een industrieterrein, braakliggend terrein waar niets gebeurde, maar dat gaat nu veranderen.” Daarmee zet hij het DNA van de zaak weg, want dat is volgens hem het belangrijkste deel.

Wij zitten op een industrieterrein, braakliggend terrein waar niets gebeurde, maar dat gaat nu veranderen.Rein Rambaldo

​Italiaans om te delen 


De keuken wordt voornamelijk Italiaans, maar heeft ook Mediterrane invloeden. “Mijn achternaam verraadt dat ik Italiaanse roots heb”, zegt Rein. “Maar Italië is vooral een fantastisch land met fijne mensen en een geweldige eetcultuur.”

En daar gaat hij op inspelen. Want net als Miss Jones wordt dit een shared dining-concept. Veel mensen denken dat je de Italiaanse keuken niet fijn kunt delen, zegt Rein, maar dat is volgens hem een misvatting. 

“Wat denk je dat Italianen doen? Juist, allerlei gerechten en flessen wijn op tafel en lekker een avond tafelen!” Daarbij steken ze oude gerechten zoals een goede ossobuco in een nieuw en Instagrammable jasje. “We halen veel producten uit Italië en achter de schermen helpt een soort van Italiaanse Mister Miyagi”, lacht Rein. Daarnaast is de bekende Haagse topkok Eric Jan Fransen er ook te vinden en de keuken wordt geleid door de chef van MaMa Kelly, Donald van Oversteeg.

Slapeloze nachten 


Wat we in ieder geval zekerweten, is dat de zaak er mooi uit gaat zien, want Rein is van oudsher dus vooral interieurontwerper. “Bij klanten kan ik altijd goed spiegelen dat is bij jezelf lastiger”, geeft hij toe. “De gerechten moeten er uit springen, dus we gaan veel met aardse, beige en bruine tinten werken. De gerechten op tafel hebben juist kleur”, licht hij toe.

De opening van Giorgio Rosa staat gepland voor begin december. Rein lacht: “Ja, maar slapeloze nachten heb ik er wel van hoor. Dat is al snel en er moet veel gebeuren.” Gelukkig heeft hij daar genoeg ervaring mee: “Het hoort erbij, ik zeg altijd tegen klanten dat ze juist van dit proces moeten genieten. Je ziet van niets iets geboren worden. Nu geeft dat stress, maar straks gaan we daar enorm blij aan terug denken.”

De gerechten moeten er uit springen, dus we gaan veel met aardse, beige en bruine tinten werken. De gerechten op tafel hebben juist kleur.Rein Rambaldo
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bij Jacob’s Bar & Grill is groente de held van de avond

Jacob’s Bar & Grill in Den Haag verrast met groente van de grill, spannende smaken en een stijlvolle setting die het klassieke steakhouse ontstijgt.

Eetwinkel Vork: culinaire hotspot in Fahrenheitstraat

Eetwinkel Vork mixt koffie, kookkunst en karakter in de Fahrenheitstraat en is een culinaire huiskamer waar elke vork naar meer smaakt.

Uit ons magazine: interview met Ron Blaauw

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Ron Blaauw, die vertelt over zijn carrière tot nu toe.