De maand zit er weer op en dat betekent dat de Buik op een rijtje zet welke nieuwe restaurants we erbij hebben in Den Haag. Met deze maand een ambitieuze zaak op de Plaats, een bekende ijsmaker die uitbreidt en een Turks restaurant.
De maand zit er weer op en dat betekent dat de Buik op een rijtje zet welke nieuwe restaurants we erbij hebben in Den Haag. Met deze maand een ambitieuze zaak op de Plaats, een bekende ijsmaker die uitbreidt en een Turks restaurant.
Yoghurt Barn eruit, groot restaurant van ervaren Haagse ondernemers en chefs erin: prima idee. De mannen achter Harper hebben hun sporen wel verdiend en laten met hun nieuwe zaak zien de nodige ambitie te hebben. Harper is open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en heeft een mooi terras op de Plaats. En een menu dat nieuwsgierig maakt, met onder meer geroosterde beenmerg met ansjovis en brioche, coquilles met kalamansi en schelpdierenjus en toast met rillette van gerookte zalm en yuzu voor de lunch.
Foto's Harper: Sharman Media
Het Wassenaarse ijs-imperium breidt verder uit: Luciano’s heeft een zaak geopend in de Weimarstraat. Ook bij deze vestiging het beproefde recept, met lekker huisgemaakt ijs en goede koffie.
Weimarstraat 87
Ook in de Weimarstraat: Tuma. Bij Tuma staan manti centraal, die ook wel Turkse ravioli worden genoemd. Die van Tuma zijn gevuld met rund, spinazie of rode biet. Ook op het menu: kofte, spareribs en natuurlijk baklava.
Weimarstraat 39
De afgelopen maand openden vijf nieuwe restaurants hun deuren in Den Haag. Een Libanees, een lunchroom, een club, een bar om te borrelen en een strandtent.
De Buik bracht een bezoekje aan Restobar Moos in het Statenkwartier en proefde van de veelzijdige gerechten uit verschillende Zuid-Europese landen.
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.
Geniet van de volgende voordelen: