Gezien de grootte van het continent en de vele verschillende culturen kun je natuurlijk niet spreken van één overkoepelende Latijns-Amerikaanse keuken. Maar hoe divers de verschillende landen ook zijn, ze hebben culinair in ieder geval iets gemeen: overal wordt lekker en bijzonder gekookt. Lees verder voor 6 plekken in Den Haag waar je goed Latijns-Amerikaans kunt eten, van taco’s tot arepa’s en ceviche.
Queru
In de Prinsestraat vind je Queru, het kleurrijke en gezellige Mexicaanse restaurant van chef-kok Alberto Nol. Queru is een Mexicaanse ‘cantina’ waar ze modern Mexicaans streetfood maken, zoals taco’s met langzaam gegaard varkensvlees of met shitake en Nederlandse kaas. Voor een lekkere cocktail, bijvoorbeeld met rokerige mezcal, ben je hier ook aan het goede adres.
Kua
Zit Queru vol, maar wil je toch echt Mexicaans eten? Loop dan door naar Kua, even verderop in de Torenstraat. Bij Kua eet je alle Mexicaanse klassiekers, zoals quesadillas, taco’s en enchidala’s, met erbij natuurlijk guacamole en frisse salsa’s. Speciale tip: de mole, een fantastische Mexicaanse saus waarvoor de recepten uiteenlopen, maar waar in ieder geval veel soorten pepers, noten, zaden en chocola ingaan.
Torenstraat 77
Señor Torres
Eten uit Venezuela is bij ons wat minder bekend, maar zeker niet minder lekker dan andere Latijns-Amerikaanse keukens. Señor Torres in de Zoutmanstraat serveert vooral de streetfood-klassieker arepa’s: zachte, gegrillde broodjes gemaakt van maismeel. Die beleggen ze met kaas, zwarte bonen, draadjesvlees of gebakken banaan. Liever iets anders? Ga dan voor een bowl met rijst en draadjesvlees of de Venezolaanse tequeños, gefrituurde kaassticks.
Zoutmanstraat 57
La Tabla
Bij het Argentijnse restaurant La Tabla op de Denneweg kun je van lunch tot diner genieten van de Argentijnse keuken. Denk overdag aan sandwich met steak of chorizo of klassieke empanadas met rundvlees, kip, mais of kaas. ’s Avonds kun je kiezen uit menu’s met meerdere soorten vlees, frieten en groenten of een Argentijnse rib-eye of ossenhaas. Met ernaast natuurlijk een glas Argentijnse wijn.
Denneweg 41a
BlueBlood
Zin in wat meer luxe? Dan ben je bij BlueBlood in het Hilton Hotel aan het goede adres. Bij BlueBlood eet je de Nikkei cuisine, dat de Japanse en de Peruaanse keuken combineert. Denk aan sushi en ceviche met een originele draai eraan en veel verse, frisse visgerechten. Voor of na het diner kun je in de hotelbar aanschuiven voor een goede cocktail.
Zeestraat 35
Callao Cevicheria
In een rijtje visrestaurants in de haven van Scheveningen vind je Callao Cevicheria. Met uitzicht op de haven eet je hier luxe versies van traditionele Peruaanse gerechten, zoals ceviche of lomo saltado, reepjes ossenhaas met rijst en friet. Eigenaar is Jaime Pesaque, een beroemde Peruaanse chef-kok met restaurants in Peru, Italië en de Verenigde Staten.