We wachten nog steeds op het moment dat sushi ons gaat vervelen. Tot die tijd schuiven we maar wat graag aan bij deze 7 sushirestaurants in Den Haag. Van klassiek Japans tot extravagante smaakexplosies - wat je smaak ook is: als je van sushi houdt, staat je (nieuwe) lievelingsrestaurant hier ongetwijfeld tussen.
Sushi Morikawa
Bij Sushi Morikawa in de Balistraat serveren ze hakozushi: geperste sushirijst met garnaal, gegrilde paling en rauwe vis, zoals ze het graag eten in Osaka. Doordat chef Yasunari Morikawa - door sommigen ook wel de beste sushichef van Nederland genoemd - kombu-dashi gebruikt, zijn de smaken wat zoeter dan je gewend bent. Op de website lezen we dat mensen uit Osaka worden beschouwd als lekkerbekken ‘die zich te barsten eten’. Zo voelen wij ons nou ook, aan tafel bij Morikawa.
Kiraku Sushibar
Kiraku Sushibar verdient een ereplek in deze lijst. Deze zaak liet Den Haag namelijk al in 1992 kennismaken met de Japanse lekkernijen, en was daarmee een van de sushipioniers in Nederland. Nog steeds eet je hier, tegenover de Paleistuin, gegarandeerd goed - want loeivers - en in een gezellige setting.
Toussaintkade 31
De Sushimeisjes

Dat je geen Japans bloed hoeft te hebben om perfecte sushi te bereiden, bewijzen de oer-Haagse Lisa en Nicole. Hun bedrijf De Sushimeisjes groeide in relatief korte tijd uit tot een begrip in Den Haag, met een vestiging op de Prins Hendrikstraat en een op de Valkenboskade. Naast de standaard sushivarianten kun je hier ook kiezen voor experimentelere smaakcombi’s, zoals de black pepper rol, de white dragon rol (met garnaal, gebrande makreel en munt) of de Korean salmon rol.
SET

In de Schoolstraat - een zijstraat van de Grote Markt - vind je SET. In dit Japanse restaurant kun je voor een kleine prijs bijzondere gerechten eten. Hotpot en ramen behoren ook tot de mogelijkheden, maar in deze sushilijst beperken we ons tot de rijsthapjes. Naast de all time favourites hebben ze hier ook Osaka-stijl-sushi met zalm en, voor de serieuze fijnproever, wagyu nigiri.
ONI
In het zacht verlichte, stijlvolle restaurant ONI krijg je geen onnodige franje op je bord, maar sushi zoals in Japan - fantastisch in alle eenvoud. Wel kun je je laten verrassen door interessante ingrediënten, zoals zee-egel, kiwi of handgedoken coquille. Een glas sake erbij en klaar. De inrichting is zoals de gerechten: simpel doch spectaculair.
BlueBlood
Mag het een sushirestaurant heten? Mwah. We geven BlueBlood het voordeel van de twijfel omdat het eten er zo godgloeiend lekker is. Bij dit restaurant in het Hilton Hotel eet je de Nikkei cuisine: een spannende mix van de Japanse en de Peruaanse keuken. Hoe dat eruitziet? Veel verse, frisse visgerechten en sushi met een speelse, vaak pittige twist.
Zeestraat 35
Areia by Vigo
Areia is een wijn- en seafoodbar in Scheveningen, met uitzicht over de haven. Op de menukaart staat voor ieder wat wils, maar wij willen de sushi. Om precies te zijn de spicy tuna maki met rocotosaus en noricrumble en de salmon maki met teriyaki en krokante knoflook. Al zeggen we ook geen nee tegen de nigiri met kreefttartaar, mango, sesam en shisopunzu.