Zoetekauwen weten: hier vind je de lekkerste patisserie in Den Haag

De mooiste en lekkerste patisserie vind je gewoon in Den Haag, De taarten, gebakjes, zoete broodjes en chocola van deze zaken smaken naar méér.

10 Mei 2024 De redacteuren Den Haag

blogger De redacteuren van De Buik van Den Haag hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Zoetekauwen weten: hier vind je de lekkerste patisserie in Den Haag

Het leven is een feest, maar je moet zelf het gebak in huis halen. Gelukkig vind je de mooiste en lekkerste patisserie gewoon in Den Haag, en wel bij deze 9 zaken. Frans, Marokkaans of juist oer-Hollands; bewezen klassiekers en verrassende kunstwerkjes; taart, gebak, zoete broodjes en chocola - één ding hebben de baksels uit deze zaken gemeen: ze smaken naar méér.

Bartine Bakery & Market


Sinds Bartine Bakery & Market in 2021 opende in de Piet Heinstraat, loopt het storm in het Zeeheldenkwartier. Hier worden de ultieme zoete broodjes gebakken. Haagse patisserieliefhebbers staan wekelijks in de rij voor de verfijnde viennoiserie. Voor de maritozzo, bijvoorbeeld: een luchtig, Italiaans briochebolletje gevuld met room.

Pompernikkel


Bij Pompernikkel op de Beeklaan weten ze wel raad met deeg. Ook hier zorgen de zoete en hartige baksels regelmatig voor dikke rijen. Zodra je proeft, snap je waarom. Daarbij zijn hun creaties een lust voor het oog. Neem er een lekkere kop koffie bij op het knusse terras, of bekijk binnen hoe de bakkers hun magie uitoefenen.

Philippe Galerne

Wil je een echte showstopper presenteren op je fuif? Fiets dan eerst even langs Philippe Galerne. Hier vind je de prachtigste kunstwerken, die ook nog eens waanzinnig lekker zijn. Philippe zelf leerde het ambacht van de besten, in Parijs en Versailles, en nam al die kennis en kunde lekker mee naar Den Haag. Ook fijn: de meeste ingrediënten zijn biologisch.

Aert van der Goesstraat 24

Sucré Salé

Bij deze Franse delicatessenwinkel in de Reinkenstraat, met ook filialen in Scheveningen en Voorburg, scoor je de lekkerste croissantjes, hartige broodjes en zoetigheden. Ze maken onder meer hun eigen jams, heerlijke tartelettes en karamel met zoute boter. Je kijkt er je ogen uit; ieder item in de vitrine van dit familiebedrijf fluistert verleidelijk je naam.

Reinkenstraat 18, Den Haag

Gentstestraat 83a, Scheveningen

Herenstraat 39, Voorburg​

Marakesh

Boulangerie-patisserie Marakesh heeft drie filialen, verspreid over de stad. Hier vind je een mooie mix tussen Marokkaanse en Nederlandse baktradities. Dat zorgt voor een breed assortiment aan verse, handgemaakte traktaties; zowel de standaard succesnummers als bijzondere seizoensproducten.

Stationsweg 134

Vaillantlaan 361

Van Zeggelenlaan 109

Maison Kelder

Ook Maison Kelder heeft drie winkels en een bakkerij in Den Haag. Van daaruit serveren ze elke dag vers en ambachtelijk bereid gebak, al meer dan tachtig jaar. Mensen met een voorliefde voor hazelnootgebak vertellen we natuurlijk niets nieuws; deze banketbakker staat immers bekend om z’n hazelnoot-crèmetaart, hazelnoot-crèmegebak, hazelnoot-slagroomtaart en hazelnoot-slagroomgebak. Wist je dat die eerste twee ook in een vegan, glutenvrije, lactosevrije variant te krijgen zijn?

Junostraat 8 (bakkerij)

Arabislaan 56

Weissenbruchstraat 1K

Boheemen

Banketbakkerij Boheemen: wie kent ‘m niet? Hier vind je alles wat je zoetekauwenhartje begeert: gebak, taart, schnitt, koek, cake, chocolade en bonbons. Van de verrassende gemberenvelop tot de klassieke Bossche Bol waar Boheemen bekend om staat. Ieder jaar, eind januari, organiseert de bakkerij namelijk de Bosschebollendagen: drie dagen lang gaan ze in groten getale over de toonbank - elk jaar weer zo’n 50.000 stuks.

Laan van Nieuw Oost-Indië 225

Zayn el Amier

Onweerstaanbare oosterse zoetigheden, die vind je bij patisserie en lunchroom Zayn el Amier. Denk aan verschillende soort baklava, maa’moul (gevulde koekjes met dadels, pistache of walnoten) en barazek, krokante sesamkoekjes met stukjes pistache.

Goeverneurlaan 641

Adea

Voor handgemaakte, glutenvrije chocolade moet je bij Adea zijn. Hier wordt enkel gewerkt met de mooiste, pure ingrediënten, en van deze bonbons en truffels krijg je dan ook geen genoeg. Speciale gelegenheid? Je kunt er ook je eigen chocolaatjes laten ontwerpen.

Laan van Meerdervoort 191

Hoofdfoto + foto Bartine: Casper van Dort​

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bakkers Bartine: ‘Wij hebben het lekkerste zuurdesembrood van Den Haag’

In een nieuwe serie gaat de Buik op zoek naar de bakkers achter de lekkerste broden en patisserie van Den Haag. In deel 1: Nils en Olivier van Bartine.

De Vrije Tafel: buitengewoon eten op de WIJdehorst

De Buik schoof aan bij De Vrije Tafel van regeneratieve Tuinderij De WIJdehorst waar je een unieke ervaring beleeft met ingrediënten uit de moestuin.

Pizza Beppe aan de Denneweg: Napels op z’n Haags

Op een zwoele zomeravond, op een sfeervol terras en met een glas wijn in de hand bezoekt de Buik de Pizza Beppe vestiging aan de Denneweg.