Het leven is een feest, maar je moet zelf het gebak in huis halen. Gelukkig vind je de mooiste en lekkerste patisserie gewoon in Den Haag, en wel bij deze 9 zaken. Frans, Marokkaans of juist oer-Hollands; bewezen klassiekers en verrassende kunstwerkjes; taart, gebak, zoete broodjes en chocola - één ding hebben de baksels uit deze zaken gemeen: ze smaken naar méér.
Bartine Bakery & Market

Sinds Bartine Bakery & Market in 2021 opende in de Piet Heinstraat, loopt het storm in het Zeeheldenkwartier. Hier worden de ultieme zoete broodjes gebakken. Haagse patisserieliefhebbers staan wekelijks in de rij voor de verfijnde viennoiserie. Voor de maritozzo, bijvoorbeeld: een luchtig, Italiaans briochebolletje gevuld met room.
Pompernikkel

Bij Pompernikkel op de Beeklaan weten ze wel raad met deeg. Ook hier zorgen de zoete en hartige baksels regelmatig voor dikke rijen. Zodra je proeft, snap je waarom. Daarbij zijn hun creaties een lust voor het oog. Neem er een lekkere kop koffie bij op het knusse terras, of bekijk binnen hoe de bakkers hun magie uitoefenen.
Philippe Galerne
Wil je een echte showstopper presenteren op je fuif? Fiets dan eerst even langs Philippe Galerne. Hier vind je de prachtigste kunstwerken, die ook nog eens waanzinnig lekker zijn. Philippe zelf leerde het ambacht van de besten, in Parijs en Versailles, en nam al die kennis en kunde lekker mee naar Den Haag. Ook fijn: de meeste ingrediënten zijn biologisch.
Aert van der Goesstraat 24
Sucré Salé
Bij deze Franse delicatessenwinkel in de Reinkenstraat, met ook filialen in Scheveningen en Voorburg, scoor je de lekkerste croissantjes, hartige broodjes en zoetigheden. Ze maken onder meer hun eigen jams, heerlijke tartelettes en karamel met zoute boter. Je kijkt er je ogen uit; ieder item in de vitrine van dit familiebedrijf fluistert verleidelijk je naam.
Reinkenstraat 18, Den Haag
Gentstestraat 83a, Scheveningen
Herenstraat 39, Voorburg
Marakesh
Boulangerie-patisserie Marakesh heeft drie filialen, verspreid over de stad. Hier vind je een mooie mix tussen Marokkaanse en Nederlandse baktradities. Dat zorgt voor een breed assortiment aan verse, handgemaakte traktaties; zowel de standaard succesnummers als bijzondere seizoensproducten.
Stationsweg 134
Vaillantlaan 361
Van Zeggelenlaan 109
Maison Kelder
Ook Maison Kelder heeft drie winkels en een bakkerij in Den Haag. Van daaruit serveren ze elke dag vers en ambachtelijk bereid gebak, al meer dan tachtig jaar. Mensen met een voorliefde voor hazelnootgebak vertellen we natuurlijk niets nieuws; deze banketbakker staat immers bekend om z’n hazelnoot-crèmetaart, hazelnoot-crèmegebak, hazelnoot-slagroomtaart en hazelnoot-slagroomgebak. Wist je dat die eerste twee ook in een vegan, glutenvrije, lactosevrije variant te krijgen zijn?
Junostraat 8 (bakkerij)
Arabislaan 56
Weissenbruchstraat 1K
Boheemen
Banketbakkerij Boheemen: wie kent ‘m niet? Hier vind je alles wat je zoetekauwenhartje begeert: gebak, taart, schnitt, koek, cake, chocolade en bonbons. Van de verrassende gemberenvelop tot de klassieke Bossche Bol waar Boheemen bekend om staat. Ieder jaar, eind januari, organiseert de bakkerij namelijk de Bosschebollendagen: drie dagen lang gaan ze in groten getale over de toonbank - elk jaar weer zo’n 50.000 stuks.
Laan van Nieuw Oost-Indië 225
Zayn el Amier
Onweerstaanbare oosterse zoetigheden, die vind je bij patisserie en lunchroom Zayn el Amier. Denk aan verschillende soort baklava, maa’moul (gevulde koekjes met dadels, pistache of walnoten) en barazek, krokante sesamkoekjes met stukjes pistache.
Goeverneurlaan 641
Adea
Voor handgemaakte, glutenvrije chocolade moet je bij Adea zijn. Hier wordt enkel gewerkt met de mooiste, pure ingrediënten, en van deze bonbons en truffels krijg je dan ook geen genoeg. Speciale gelegenheid? Je kunt er ook je eigen chocolaatjes laten ontwerpen.
Laan van Meerdervoort 191
Hoofdfoto + foto Bartine: Casper van Dort