Bij L’Amour Toujours proef je liefde voor horeca

Bij L'Amour Toujours op het Prins Hendrikplein is de decadente inrichting heerlijk over de top, maar het Franse eten juist met beide beentjes op de grond.

3 Apr 2024 Maarten van der Jagt

blogger Maarten heeft een rijke carrière in de culinaire journalistiek achter de rug. Hij was redacteur voor IENS, auteur van kookboeken en recensent voor het AD.

Bij L’Amour Toujours proef je liefde voor horeca

Liefde voor eten, daar draait het naar eigen zeggen om bij L’Amour Toujours, de nieuwe ‘future bistro’ in het Zeeheldenkwartier. De decadente inrichting is heerlijk over de top maar het eten is juist met de beide beentjes op de grond. Van een croque madame tot een entrecôte béarnaise of ‘huîtres à partager’, oesters om te delen, al dan niet met je eigen amour.

Gigi D’Agostino


L’ Amour Toujours is een nieuwe loot aan de stam van de Haagse Nieuwe Horeca Groep waaronder ook Van Kinsbergen en Bar Bea vallen. Om het Franse nog maar eens vet te onderstrepen staan de beginselen van de Franse revolutie op de gevel in gouden kapitalen geschreven; liberté, égalité, fraternité. Toch heeft de naam niets met La Douce France van doen. L’Amour Toujours is vernoemd naar de gelijknamige Engelstalige mega-dancehit uit 2001. Het is een eerbetoon van de eigenaren aan de hit van dj Gigi D'Agostino, waar ze nog steeds graag op dansen.

Jonge bediening


Ondanks de persoonlijke naamkeuze van L’Amours Toujours, loert er altijd het gevaar bij opening van grote horecazaken dat ze persoonlijkheid ontberen. Zeker na de aanlooptijd met veel nieuwsgierigen is het voor een zaak maar afwachten of het gaat lopen.

Dat lijkt bij L’Amour wel goed te komen, al laat de jonge bediening zien dat de zaak nog in de opstartfase zit. “Men” is zeker niet onvriendelijk, maar we voelen ons af en toe meer een vergeten tafel dan een gast. DJ Gigi D'Agostino’s tekst “Don't leave me waiting too long, please come by” herinneren we ons een paar keer te veel.

Warm en omarmend


Dat neemt niet weg dat L’Amour alles in zich heeft uit te groeien tot de buurtzaak van het Zeeheldenkwartier. De inrichting is warm en omarmend. De wat boudoir-achtige inrichting met pluche ronde zitjes, de visgraat vloeren, overdaad aan detailleringen, de knallende koningsblauwe muren met kleurrijke posters, je kijkt je ogen uit. 

Hier word je blij van


De menukaart – ook al een prachtig visueel staaltje grafisch design – is een vrijwel volledige opsomming van typisch Franse grand café klassiekers met natuurlijk aanpassingen naar eigentijdse eisen als vega(n). Het wat kille weer leidt onze keuze naar comfort food.

De Franse uiensoep als starter, daar zijn we nog niet helemaal van overtuigd. Die typische zoete smaak, die diepte van (inuline) karamellisatie door langzaam verhitten, ontbreekt. Meer dan raak is echter de entrecote met frites. Een royaal stuk vlees, precies goed gebakken en ook nog met veel smaak. Ook het garnituur, haricots verts, béarnaisesaus en het bakje frites in de schil, hier word je gewoon blij van.

Uitgesproken adres


La Haye heeft er met L’Amour Toujours weer een uitgesproken adres bij. De ontbrekende puntjes op de i zullen door de ervaren horecaondernemers achter L’Amour zeker nog gezet worden. De liefde voor horeca kun je in ieder geval al goed proeven.

Interieur- en sfeerfoto's: Sharman Media

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
L’Amour Toujours wordt een frivole bistro

Eind 2023 opent L'Amour Toujours op het Prins Hendrikplein in Den Haag. L'Amour Toujours wordt een frivole bistro met Franse klassiekers op de menukaart.

Pizza Beppe aan de Denneweg: Napels op z’n Haags

Op een zwoele zomeravond, op een sfeervol terras en met een glas wijn in de hand bezoekt de Buik de Pizza Beppe vestiging aan de Denneweg.

Geselecteerd door Wijnbeurs.nl: Midnight Fever Rouge

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.