L’Amour Toujours wordt een frivole bistro

Eind 2023 opent L'Amour Toujours op het Prins Hendrikplein in Den Haag. L'Amour Toujours wordt een frivole bistro met Franse klassiekers op de menukaart.

19 Sep 2023 Jelle van der Meulen

blogger Culinair journalist en voormalig kok

L’Amour Toujours wordt een frivole bistro

Eind dit jaar opent L’Amour Toujours op het Prins Hendrikplein. Met de plannen van Patrick van Aller en Michel Groenenberg heeft de nieuwe zaak alles in zich om een publieksfavoriet te worden. “L’Amour Toujours wordt een decadente, vrolijke fransoos die niet lijkt op andere bistro’s.”

Blaren van het klussen

Het is lekker chaotisch, die eerste dagen, lacht Patrick van Aller terwijl hij vanuit Gastropub Van Kinsbergen aan komt lopen naar L’Amour Toujours. Hij geeft een elleboog, want op zijn hand zit een flinke blaar van het klussen. “We hebben sinds vorige week de sleutel en al zoveel gedaan, verkocht, eruit gesloopt.” Binnen in de nieuwe zaak is vier man sterk de vloer eruit aan het trekken, terwijl Patrick voor gaat naar achteren, waar we in een kantoortje even kunnen zitten.

Riviera en Côte d’Azur


Patrick en Michel kennen elkaar van vroeger en grapten van jongs af aan dat ze ooit een “trance-bistro” wilden openen. Met L’Amour Toujours (een verwijzing naar het trancenummer uit de jaren negentig van Gigi D’Agostino) komt die wens uit.

Den Haag zit goed in zijn Franse restaurants, maar zomaar weer een bistro wordt L’Amour Toujours niet, verzekert Patrick. Hij laat op zijn telefoon filmpjes zien van extravagante zaken in Londen en de Verenigde Staten. “Kijk, dit is een soort combi van de Riviera en de Côte d’Azur, over the top, met veel tierelantijntjes. Sommige zaken zijn haast James Bond-achtig, met een zitkuil, grote tapijten over de kasten. Zo’n tent willen wij ook.”

De gevel van L’Amour Toujours wordt glanzend koraalrood, met “heftige letters”, vertelt Patrick. “Voorin komt de bar, dan een tweede Daft Punk-achtige ruimte met spiegels, organische banken met bloemblaadjes en verschillende hoogtes en achterin een balzaal. Van de tuin hier maken we een jeu de boules-baan. En natuurlijk een groot terras voor de deur.”

Klassiek eten

Zo extravagant de uitstraling, zo klassiek wordt het eten, vertelt Michel, terwijl hij erbij komt zitten. “We willen wel een beetje een allemansvriend worden, waar je ook makkelijk met je kids kan komen eten. Dus steak tartare en frites, maar ook coquilles, slakken. What you see is what you get. We gaan moderne klassiekers serveren met 3, 4 componenten op het bord en natuurlijk een goed glas wijn erbij.” Patrick vult aan: “En dan gaan we het op leuke manieren opdienen, bijvoorbeeld met een sauskannetje aan tafel.”

Drie Wijzen uit Oost


Na Van Kinsbergen en Bar Bea wordt L’Amour Toujours de derde zaak van Patrick. De Drie Wijzen uit Oost (3WO) uit Amsterdam (die in een aantal jaar tijd een horeca-imperium uit de grond stampten, red.) dienen zeker als inspiratie, vertelt Patrick. “Het blijft niet bij deze – binnenkort – drie zaken. De insteek is om in elke buurt de vetste zaak neer te zetten, zodat mensen speciaal naar die wijk verhuizen om dicht bij je in de buurt te zitten. Bij Van Kinsbergen is dat gebeurd.”

L’Amour Toujours zit pal naast Van Kinsbergen. Praktisch natuurlijk, maar niet wat Patrick per se wilde. “We zitten nu in de wat meer decadente ‘rodebroekenwijken’, terwijl het me heel leuk lijkt ook langs de Laan van Meerdervoort of op het Goudenregenplein iets te openen. We hebben zeker niet de ambitie hier een soort tweede Grote Markt neer te zetten.” Michel vult lachend aan: “Anders hoor je over een paar jaar in de tram hier: halte Patrick van Allerplein.”

Zomer

De mannen hopen dat L’Amour Toujours in december open gaat. “Ik zou het heel leuk vinden om met kerst aan 60 man 6 gangen te serveren,” zegt Michel. Patrick kan in ieder geval niet wachten. “Deze fase van opbouwen is niet mijn favoriete, maar zodra we gaan inrichten en het vorm krijgt, dat is gewoon heel erg leuk. En dan bedenk je: over een tijdje staan hier twee van die apparaten van zaken aan het plein, met een mooi Frans sfeertje. Ik heb nu alweer zin in de volgende zomer.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Try-out Jalan Pedis: een overtuigende aanzet naar meer

Jalan Pedis was een geslaagde try-out op het Lange Voorhout: Indische smaken, indorock, gezelligheid en sfeer. Veelbelovend voor Jalan Jalan volgend jaar.

De lekkerste haring achter de duinè!

Ontdek waar je in Den Haag de lekkerste Hollandse Nieuwe vindt en leer van experts hoe je haring van topkwaliteit herkent.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.