Aan het einde van de Denneweg, een van de bekendste (en leukste) straten van Den Haag, vind je Dekxels. Dit smalle en diepe restaurant inclusief prachtige serre is al jaren een Haags begrip.
Aan het einde van de Denneweg, een van de bekendste (en leukste) straten van Den Haag, vind je Dekxels. Dit smalle en diepe restaurant inclusief prachtige serre is al jaren een Haags begrip.
We komen binnen op zondagavond en nemen plaats in de serre. Deze is een aantal jaar geleden gebouwd en geeft vanwege de vele (hang)planten en het groen een beetje een junglegevoel.
Onder het genot van een glas bubbels bekijken we rustig de menukaart, die elk seizoen wisselt. Het idee is dat je voor een vaste prijs (exclusief supplementen) 4 gangen shared dining eet. De volgorde van je gerechten is het fijnste van boven naar beneden, omdat je dan telkens naar een wat zwaarder gerecht gaat. Als je hier met 4 personen gaat eten kan je de hele kaart proeven, hoe leuk is dat!
Na het uitkiezen van onze fles Albariño beginnen we met de tonijntartaar en beef tataki. De tartaar wordt geserveerd bovenop een laag avocado met wakame, krokante nori en ikura (viseitjes) en is aangemaakt met flink wat wasabi. Goed spicy, een heerlijk begin.
De beef tataki wordt geserveerd met een crème van knoflook, amandel en truffel. De geroosterde amandelen bovenop geven het gerecht een aangenaam rokerig smaakje.
Vervolgens gaan we verder met onze twee favoriete gerechten van de avond, de kung pao bloemkool en de coquilles. De bloemkool wordt gefrituurd in een soort tempurabeslag en vervolgens geserveerd met een saus van gember, pinda en chili. Wie had gedacht dat bloemkool zo lekker kon zijn?
Maar dan wat ons betreft de absolute topper: de coquilles met vongole, mosterdzaad en yuzu (een Oost-Aziatische citrusvrucht). Echt waanzinnig goed. Geserveerd met een lepel erbij, met als tip dat het lekker is om elke hap een lepeltje van de saus te eten. Hier is geen woord aan gelogen. De coquilles zijn zacht, de mosterdzaadjes maken het licht pittig en in combinatie met een lepel (top tip!) van de olie-achtige saus echt heel erg lekker.
We gaan door met twee gestoomde bao buns met onder andere krokante kip, rode kool, mirin (zoete Japanse rijstwijn) en sesam. Daarnaast eten we noedels met Japanse omelet, bimi, pinda en gember.
Bij de bao buns het advies om ze “lekker uit het vuistje” te eten en dat laten we ons geen twee keer zeggen. De kip is heerlijk gekruid en goed krokant gebakken. Door de mirin in het gerecht proef je iets zoets, maar doordat de kip goed pittig is is dit gerecht prima in balans.
De noedels zijn gemarineerd in sichuan-peper en daar bovenop ligt Japanse omelet, bestaande uit dunne rolletjes ei. Pinda’s geven het gerecht een goede bite. Wel een pittig gerecht, dus daar moet je van houden.
We mogen allebei een dessert kiezen, maar hoe graag we ook willen, twee gaat echt niet meer lukken. We besluiten om een dessert te delen en gaan voor het chocolade-banaantaartje met kaneelijs. De structuur van de taart lijkt op bananenbrood en is erg lekker. Met gesmolten chocolade is het de perfecte afsluiting van ons diner.
Leuke en gezellige bediening, waanzinnig eten en een prachtige zaak: Dekxels is al jaren een aanrader. Vooral voor mensen die niet uit Den Haag komen, want ben je een beetje Hagenees, dan ken je dit restaurant natuurlijk al.
Jalan Pedis was een geslaagde try-out op het Lange Voorhout: Indische smaken, indorock, gezelligheid en sfeer. Veelbelovend voor Jalan Jalan volgend jaar.
Proef de levendige smaken en warme gastvrijheid van Latijns-Amerika bij Café Restaurant Paloma op het Anna Paulownaplein in Den Haag.
Ontdek waar je in Den Haag de lekkerste Hollandse Nieuwe vindt en leer van experts hoe je haring van topkwaliteit herkent.
Geniet van de volgende voordelen: