In de rij voor heerlijke Italiaanse broodjes

Bij Lusso in de Vos in Tuinstraat, pal tegenover Hotel des Indes, aten we lekkere Italiaanse broodjes, met mozzarella, sappige groenten en frisse pesto.

14 Sep 2023 Jane Alblas

blogger Jane Alblas is communicatieadviseur en heeft twee grote hobby’s: uiteten gaan en schrijven. Ze houdt van restaurants die verrassen en authentiek zijn.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Lusso

Vos in Tuinstraat 1A, Den Haag Maaltijd: OntbijtLunch Stadsdeel: Den Haag Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 14 Sep 2023

In de rij voor heerlijke Italiaanse broodjes

Sfeervol gelegen tegenover het Hotel des Indes zit een Italiaanse traiteur met heerlijke broodjes en koffie: Lusso. Deze broodjeszaak in de Vos in Tuinstraat is de ideale bestemming van een lunchwandeling. Het broodje Umbria is de favoriet van veel bezoekers, maar wij inspecteerden de vegetarische opties.

Het Lange Voorhout

Wat is er fijner dan een dag achter je computerscherm of een dag waarin je van vergadering naar vergadering hopt te onderbreken met een lunchwandeling in de zon? Het Lange Voorhout leent zich perfect voor zo’n wandeling. Loop als Liesje langs de Lange Lindelaan en maak dan een stop bij Lusso. Deze broodjeszaak bevindt zich tegenover Hotel des Indes en naast het Escher Museum en is daarmee ook prima te combineren met een bezoek aan een van deze toeristische trekpleisters.

Aansluiten in de rij


Lusso is al vijftien jaar te vinden op deze fijne plek. Rond het middaguur vormt zich hier een lange rij met hongerige mensen, die al ver buiten de ingang begint. Dat is veelzeggend: in de zaak is het dus volle bak. De vriendelijke Italiaanse eigenaar staat achter de snijmachine de vleeswaren ter plekke in dunne plakjes te snijden, terwijl de rest van het personeel als een geoliede machine bestellingen opneemt en broodjes en andere gerechten klaarmaakt.

Perfecte Italiaanse broodjes


Het meest populaire broodje hier is de Umbria met rosbief, rucola, parmezaanse kaas en truffelmayonaise. We kiezen echter voor vegetarische opties: de Vegetariana en de klassieke Caprese. De Vegetariana met gegrilde groenten, pesto, rucola en parmezaanse kaas nemen we op een witte ciabatta. De groenten zijn lekker sappig, de pesto vers met een frisse smaak die iets muntigs heeft. De parmezaanse kaas is een goede sterke tegenhanger naast de zachte smaken van de groenten en de pesto.

Zachte mozzarella


Ook de Caprese is heerlijk. De buffelmozzarella is zacht van smaak en kent geen zurige nasmaak, wat minder verse en minder authentieke varianten van deze witte kaas nog weleens willen hebben. Zacht van smaak dus, maar de plakjes mozzarella zijn wel stevig. Ook hier vinden we die heerlijke, frisse pesto. Het broodje wordt afgemaakt door verse, zoete tomaat. Hier kozen we voor bruin brood en die keuze is zeer aan te bevelen. Het bruine brood is rijk aan pitten en zaden, kent een harde buitenkant en een heerlijk zachte binnenkant.

De besteller is sneller

Het is ook mogelijk om broodjes bij de traiteur te bestellen en af te halen. Dit is uitermate geschikt voor (zakelijke) lunches op locatie. We aten eerder zakelijk ook de broodjes van Lusso en kozen toen voor de Catania, een rijk gevuld broodje dat net zo lekker was als onze andere keuzes.

Toen was het personeel van Lusso niet zuinig met de mortadella en ook de parmezaanse kaas was in overvloed aanwezig. De tomaat en pistachemayonaise maakten het geheel af en zorgden voor een broodje als volwaardige maaltijd. Dit alles voor een prima prijs. Kortom, er is geen enkele reden om deze Haagse klassieker over te slaan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
La Passione maakt eenvoud bijzonder

Bij La Passione op het Noordeinde in Den Haag genieten we van de eenvoudige, maar geweldige Italiaanse keuken. De pasta, wijnen en desserts zijn alle goed.

Novaela zet Delft op de kaart: eerste Michelinster in het Begijnhof

De groei die Daniel Duijster Gomero en zijn team bij Novaela bereikten, is de inspecteurs van Michelin niet ontgaan.

Proost op de herfst, op deze plekken in Den Haag drink je dit heerlijke bokbier

Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Haagse cafés waar bokbier wordt getapt.