Indian Curry Club aan de Thomsonlaan serveert traditionele Indiase gerechten die eigentijds zijn uitgevoerd. Minstens zo belangrijk als de goed uitgevoerde gerechten van het subcontinent is de typische Indiase gastvrijheid. 
Indian Curry Club aan de Thomsonlaan serveert traditionele Indiase gerechten die eigentijds zijn uitgevoerd. Minstens zo belangrijk als de goed uitgevoerde gerechten van het subcontinent is de typische Indiase gastvrijheid. 
Bij binnenkomst worden we verwelkomd met een vriendelijke glimlach. Het restaurant ziet er verzorgd uit met een knusse sfeer. Als we een plekje hebben uitgekozen, krijgen we een voorstel: of we het leuk vinden om verschillende gerechten te proberen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.
Tijdens het wachten op de voorgerechten raken we aan de praat met de vrouw die ons welkom heette en het voorstel deed. Ze blijkt de eigenaresse te zijn en is drie jaar geleden met haar gezin uit India geëmigreerd.
Samen met haar man runt ze de zaak die ze sinds twee jaar hebben overgenomen (voorheen Indian Curry House, heet nog zo op Google!). Ze willen graag de Indiase keuken en gastvrijheid overbrengen op de mensen hier.
Onze tafel wordt snel daarna gevuld met verschillende voorgerechten. De felle kleuren van de gerechten steken mooi uit op de zwarte borden. De masala papad is iets wat we niet eerder hebben gegeten. Dit is een mix van tomaat en ui geserveerd op een papadum (linzen chip). De combinatie tussen het frisse van tomaat en koriander, scherpe van ui en chili en het krokante van de papadum is heel lekker.
Daarnaast hebben we nog verschillende tandoori gerechten. Tandori is een kooktechniek in de Indiase keuken waarbij gebruik wordt gemaakt van een tandoor (kleioven). De tandoor kan heel heet verhit worden, waardoor de gerechten een opvallende eigen smaak krijgen.
We proeven kip, garnalen en paneer (Indiase kaas) die allemaal een rood/oranje kleur hebben. Dit komt door de tandoori kruiden, dit is een mix van verschillende kruiden zoals: komijn, kardemom en fenegriek.
We denken dat de gerechten op elkaar zullen lijken omdat dezelfde kruiden worden gebruikt. Maar doordat de textuur van de kip, garnaal en paneer anders is, is elk gerecht toch net anders. De tandoori paneer tikka vinden we het lekkerst. De zachte paneer in een kruidig, hartig jasje is verrukkelijk.
Met de hoofdgerechten is het ook weer een feest op tafel. Verschillende currys, zowel vega als niet vega. Deze worden geserveerd met biryani (aromatische rijst, gemaakt van basmati rijst en verschillende kruiden) en knoflook naan (Indiaas platbrood). De naans worden overigens ook in een tandoor gebakken.
De homestyle chicken curry maakt zijn naam waar. Een curry die huisgemaakt smaakt, malse kip en kruidig maar zeker niet te pittig. De aloo baingan (aardappel en aubergine curry) is ook zeker het proberen waard. De aardappels en aubergine zijn lang gegaard waardoor ze smelten in je mond. De tomaat in de curry zorgt voor frisheid en door de garam masala (Indiase kruidenmix) heeft het gerecht een heerlijke kruidige smaak.
Het diner sluiten we af met twee desserts. De mango kulfi is koud, zoet en smaakt tropisch door de mango. Kulfi wordt gemaakt met langzaam gekookte melk die op smaak wordt gebracht door verschillende dingen zoals kardemom en pistache.
Verder proeven we ook een rasamalai. Een cakeje gemaakt van hüttenkäse, ondergedompeld in een rabdi (zoete saus op basis van gecondenseerde melk, saffraan en kardemom). Het cakeje neemt de romige rabdi op, waardoor elke hap barst van de mix van smaken.
Tevreden en met onze buiken goed gevuld, lopen wij de koude avond in. Voor goed Indiaas eten ben je bij Indian Curry Club zeker aan het goede adres. Naast een veelheid aan gerechten uit het subcontinent hebben zij zeker de warmte en de gastvrijheid vanuit India meegenomen.
Met Luisa opent chef-kok Melissa Lolli haar eigen Italiaanse restaurant in Rijswijk, waar ze laat proeven wat Italië écht is.
ONI Japanese Dining in de Prinsestraat is al 25 jaar een naam in Den Haag. De Buik ging weer langs voor de complete herkenbare beleving.
Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.
Geniet van de volgende voordelen: