Indiase soulfood en gastvrijheid bij Indian Curry Club

Ontdek de authentieke smaken en gastvrijheid van India bij Indian Curry Club in Den Haag. Traditionele gerechten met een eigentijdse twist!

24 Jan 2025 Sakura Gunawardhane

blogger Sakura is geboren in Japan en (met name Aziatisch) eten speelde bij haar thuis altijd een grote rol. Ze heeft een enorme passie voor koken, die ze via kookfilmpjes deelt via Instagram. Sakura houdt van reizen, vooral omdat ze dan nieuwe keukens kan ontdekken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Indian Curry Club

Thomsonlaan 69, Den Haag Maaltijd: Diner Stadsdeel: Den Haag Segbroek Keuken: Indiaas Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Indiase soulfood en gastvrijheid bij Indian Curry Club

Indian Curry Club aan de Thomsonlaan serveert traditionele Indiase gerechten die eigentijds zijn uitgevoerd. Minstens zo belangrijk als de goed uitgevoerde gerechten van het subcontinent is de typische Indiase gastvrijheid.

Gastvrijheid op z’n Indiaas

Bij binnenkomst worden we verwelkomd met een vriendelijke glimlach. Het restaurant ziet er verzorgd uit met een knusse sfeer. Als we een plekje hebben uitgekozen, krijgen we een voorstel: of we het leuk vinden om verschillende gerechten te proberen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.

Tijdens het wachten op de voorgerechten raken we aan de praat met de vrouw die ons welkom heette en het voorstel deed. Ze blijkt de eigenaresse te zijn en is drie jaar geleden met haar gezin uit India geëmigreerd.

Samen met haar man runt ze de zaak die ze sinds twee jaar hebben overgenomen (voorheen Indian Curry House, heet nog zo op Google!). Ze willen graag de Indiase keuken en gastvrijheid overbrengen op de mensen hier.

Fel gekleurde gerechten

Onze tafel wordt snel daarna gevuld met verschillende voorgerechten. De felle kleuren van de gerechten steken mooi uit op de zwarte borden. De masala papad is iets wat we niet eerder hebben gegeten. Dit is een mix van tomaat en ui geserveerd op een papadum (linzen chip). De combinatie tussen het frisse van tomaat en koriander, scherpe van ui en chili en het krokante van de papadum is heel lekker.

Daarnaast hebben we nog verschillende tandoori gerechten. Tandori is een kooktechniek in de Indiase keuken waarbij gebruik wordt gemaakt van een tandoor (kleioven). De tandoor kan heel heet verhit worden, waardoor de gerechten een opvallende eigen smaak krijgen.

Tandoori kruiden en de nuances van textuur

We proeven kip, garnalen en paneer (Indiase kaas) die allemaal een rood/oranje kleur hebben. Dit komt door de tandoori kruiden, dit is een mix van verschillende kruiden zoals: komijn, kardemom en fenegriek.

We denken dat de gerechten op elkaar zullen lijken omdat dezelfde kruiden worden gebruikt. Maar doordat de textuur van de kip, garnaal en paneer anders is, is elk gerecht toch net anders. De tandoori paneer tikka vinden we het lekkerst. De zachte paneer in een kruidig, hartig jasje is verrukkelijk.

Curry Hemel

Met de hoofdgerechten is het ook weer een feest op tafel. Verschillende currys, zowel vega als niet vega. Deze worden geserveerd met biryani (aromatische rijst, gemaakt van basmati rijst en verschillende kruiden) en knoflook naan (Indiaas platbrood). De naans worden overigens ook in een tandoor gebakken.

De homestyle chicken curry maakt zijn naam waar. Een curry die huisgemaakt smaakt, malse kip en kruidig maar zeker niet te pittig. De aloo baingan (aardappel en aubergine curry) is ook zeker het proberen waard. De aardappels en aubergine zijn lang gegaard waardoor ze smelten in je mond. De tomaat in de curry zorgt voor frisheid en door de garam masala (Indiase kruidenmix) heeft het gerecht een heerlijke kruidige smaak.

Een zoete afsluiter

Het diner sluiten we af met twee desserts. De mango kulfi is koud, zoet en smaakt tropisch door de mango. Kulfi wordt gemaakt met langzaam gekookte melk die op smaak wordt gebracht door verschillende dingen zoals kardemom en pistache.

Verder proeven we ook een rasamalai. Een cakeje gemaakt van hüttenkäse, ondergedompeld in een rabdi (zoete saus op basis van gecondenseerde melk, saffraan en kardemom). Het cakeje neemt de romige rabdi op, waardoor elke hap barst van de mix van smaken.

Tevreden en met onze buiken goed gevuld, lopen wij de koude avond in. Voor goed Indiaas eten ben je bij Indian Curry Club zeker aan het goede adres. Naast een veelheid aan gerechten uit het subcontinent hebben zij zeker de warmte en de gastvrijheid vanuit India meegenomen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Keramiekcafé Palette opent de creatieve deuren in Den Haag

Lisa opende het keramiekcafé Palette aan de Elandstraat, waar je je creatief kunt uitleven door te schilderen onder het genot van een lekker drankje.

Uit ons magazine: Thaise en Finse chef zijn het roerend eens over groente

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Pranee Chinnasr en Mari Pitkänen.

Uit ons magazine: Snackspert Eke Bosman over de snackrevolutie

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Eke Bosman, bekend als Snackspert.