Kan Vincenzo’s tippen aan pizza uit Italië?

Sinds de opening in 2017 is Vincenzo's een van de grotere spelers in de pizza-game van Den Haag. Kunnen de pizza's tippen aan het niveau van die in Italië?

5 Sep 2023 Hidde Keuning

blogger Als redelijk nieuw inwoner van Den Haag is Hidde op zoek naar de leukste culinaire plekjes. Hoewel hij graag in zijn eigen keuken experimenteert, weet hij dat het verstandiger is om het koken aan de professionals over te laten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Vincenzo's

Prins Hendrikstraat 75, Den Haag Maaltijd: Diner Stadsdeel: Den Haag Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Kan Vincenzo’s tippen aan pizza uit Italië?

Na tijdens de zomervakantie genoten te hebben van waanzinnige pizza’s in Pisa, Livorno en Lucca vragen we ons af of we zulke pizza’s ook in Den Haag kunnen vinden. Een van de bekendste pizzeria’s in Den Haag is Vincenzo’s. Kunnen de pizza’s van Vincenzo’s in de buurt komen van die in Italië?

Uitnodigende restaurants

De verschillende zaken van Vincenzo’s zijn te herkennen aan een ouderwets groene gevel met gouden letters op het raam. Het maakt de restaurants uitnodigend, en het zou een van de redenen kunnen zijn voor de snelle groei in Den Haag. Naast de vestiging in het Zeeheldenkwartier heeft Vincenzo’s ook zaken in het Statenkwartier en het centrum.

Bruisende buurt


Op zondagavond gaan wij langs bij Vincenzo’s in Zeeheldenkwartier. Van tevoren bellen we nog even voor een plekje op het terras, en dit blijkt bij aankomst een goede keuze, het terras zit namelijk al vol. Ook binnen hangt een fijne sfeer. Achterin de zaak bevindt zich een mooi natuurlijk verlichte patio, het personeel in de open keuken danst mee op de muziek en de bediening beweegt zich soepel tussen de klanten. Door de informele sfeer voelen we ons direct op ons gemak.

Zomers aperitief

Met de laatste zonnestralen van de zomeravond zitten we op het terras en verwennen we onszelf met een zomerse Aperol Spritz. Op de kaart staan voorgerechten als een burrata en een carpaccio en enkele dolci (desserts) zoals tiramisu en panna cotta. Het grootste deel van de kaart bestaat logischerwijs uit pizza’s.

We besluiten om twee pizza's te delen, en vragen hiervoor de hulp van de ober. De special van de dag is een pizza bianca. Deze heeft een romige witte basis in plaats van de klassieke tomatensaus, en komt met groene asperges, ricotta en een vleugje citroen. We besluiten om de bianca pizza te bestellen samen met de Della Nonna. Deze is belegd met buffelmozzarella, tomatensaus, ham, zongedroogde tomaten, paddenstoelen, mascarpone en peterselie.

Lust voor het oog


De aspergepizza is een lust voor het oog, met levendige contrasterende kleuren. De Della Nonna-pizza heeft een rustieke en iets rommelige uitstraling. Met de pizzaroller snijden we het eerste stuk af en merken we dat beide pizza's een knapperige korst en een mooie dunne bodem hebben. De Della Nonna-pizza smaakt goed, maar het was de aspergepizza die ons greep. De combinatie van dun gesneden asperges, zilte ham, frisse citroen en ricotta is heerlijk.

Zwoele zomeravond

Na de pizza’s blijven we nog even nagenieten van de zonsondergang. De charmante ober flirt nog een beetje met een grote groep meiden terwijl hij vertelt over welke wijnen het beste gaan bij de gekozen pizza’s. Het past volledig bij ons beeld van een zwoele Italiaanse zomeravond. Komt Vincenzo’s in de buurt van een pizzeria in Italië? De bianca aspergepizza reikt zeker naar het niveau van de pizza’s uit Toscane. De lekkere pizza’s en de prettige informele sfeer maken dat we zeker nog een keer terug komen bij Vincenzo’s.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
ONI biedt herkenbaar Japans voor een geslaagde avond

ONI Japanese Dining in de Prinsestraat is al 25 jaar een naam in Den Haag. De Buik ging weer langs voor de complete herkenbare beleving.

Vier jonge musketiers geven Rijswijk de flair van Parijs

De Buik ging langs bij all-day restobar Harvey in Rijswijk, opgericht door vier jonge musketiers met lef, vakkennis en een flinke portie enthousiasme.

Houbolt: een nieuwe plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt

De Buik spreekt met Daan van Munster, die samen met Edmée van Zwieten de Blom restaurant Houbolt opent: een plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt.