Taste of Persia in de Piet Heinstraat serveert traditionele gerechten, waarmee het een heerlijke kennismaking is voor de velen van ons die de Perzische keuken nog niet zo goed kennen.
Taste of Persia in de Piet Heinstraat serveert traditionele gerechten, waarmee het een heerlijke kennismaking is voor de velen van ons die de Perzische keuken nog niet zo goed kennen.
Bij aankomst worden we vriendelijk begroet. Het restaurant is simpel en netjes aangekleed. Nadat we het eten hebben besteld, krijgen we een klein shotglaasje op tafel met een wit drankje: ‘doogh’, horen we. Een gefermenteerde yoghurtdrank met verschillende kruiden, zoals munt en basilicum.
De smaak van het bruisende drankje verrast ons. Waar we een zoetig drankje verwachten, is het juist zoutig. We kunnen ons voorstellen dat dit drankje niet bij iedereen in de smaak valt. Maar voor ons werken de smaken toch wel: het romige en bruisende van de yoghurt samen met de kruiden en zout zorgen ervoor dat ‘doogh’ een dorstlessend effect heeft op een warme zomerdag.
De mix van voorgerechten is een perfecte oplossing voor mensen die niet kunnen kiezen. Wij gaan daar uiteraard ook voor. De mix bestaat uit ‘kuku sabzi’ (Perzische kruidenfrittata), ‘dolme barg’ (opgerold druivenblad gevuld met rijst), ‘kashke bademjan’ (gebakken auberginedip met ui, knoflook en munt) en ‘mirza ghasami’ (gegrilde auberginedip met tomaat, ei, knoflook en Perzische kruiden).
De voorgerechten worden geserveerd met een plat brood waar je lekker mee kunt dippen. Alle vier de gerechten zijn goed op smaak, elk gerechtje een andere smaak waardoor het niet eentonig is. Vooral van de ‘kuku sabzi’ kunnen we blijven eten. Een luchtige frittata (een dikke, gevulde omelet) met veel verschillende soorten kruiden (peterselie, koriander, bieslook, dille). De mix van kruiden samen met de eieren maakt het een heerlijk hartig gerecht.
Als hoofdgerecht bestellen we de mixed grill, zodat we weer veel kunnen proeven. Deze bestaat uit drie verschillende soorten spiezen: lam, kip en gekruid gehakt. Geserveerd met drie soorten rijst (met saffraan, rode wilde bessen en dille) en allerlei groenten (gegrilde en verse tomaat, ui, komkommer en pepers). De combinatie van het vettige vlees, kruidige rijst en het frisse van de groente is super. Schrik niet van de rauwe ui. In de Perzische keuken eten ze namelijk vaak rauwe ui bij vleesspiezen om het vettige te doorbreken.
Saffraan, het duurste specerij ter wereld, is onmisbaar in de Perzische keuken. Zowel in hartige als zoete gerechten worden de rode draadjes verwerkt. Saffraan geeft het eten een gelige kleur en heeft een opvallend aroma.
Om de avond goed af te sluiten nemen we een extra dosis saffraan. We bestellen Perzische zwarte thee, deze wordt geserveerd met saffraan-kandijsuiker en dadels. De kandijsuiker wordt in het kopje gedaan voordat de thee wordt ingeschonken. Waar we normaal niet van zoete thee houden, geeft de saffraan een bijzondere smaak aan de thee. Het aardse en bloemige van de saffraan maakt de thee smaakvoller. Daarnaast delen we ook een Perzisch ijsje: saffraanijs met pistache.
Voldaan lopen we richting de uitgang, waar we vriendelijk worden uitgezwaaid met ‘khodâhâfez’ (tot ziens in het Perzisch) door de medewerkers. Taste of Persia is zeker de moeite waard als je de gastvrijheid en de smaken van Perzië wilt ervaren in Den Haag.
ONI Japanese Dining in de Prinsestraat is al 25 jaar een naam in Den Haag. De Buik ging weer langs voor de complete herkenbare beleving.
De Buik fietste langs Dr. Wines, de wijnbar op het plekje van Wicked Wines die sinds begin juli op volle toeren draait.
Marius Wijncafé is een wijnwinkel en een gastropub in één, waar een ex-sterrenchef kookt alsof hij vrienden over de vloer heeft.
Geniet van de volgende voordelen: