Rond de Grote Kerk zit al meer dan 25 jaar het restaurant met dé toplocatie en een geweldig terras: Zebedeus. Een plek zonder poespas, met goed eten, waar gasten al die tijd al worden bediend van een heerlijke avond.
Rond de Grote Kerk zit al meer dan 25 jaar het restaurant met dé toplocatie en een geweldig terras: Zebedeus. Een plek zonder poespas, met goed eten, waar gasten al die tijd al worden bediend van een heerlijke avond.
We zetten onze fietsen tegen de Grote Kerk en spieken even of het restaurant echt achter dat prachtige groene glas in lood ramen schuilt. Het terras onder de oude plataan lonkt, maar het is nog net te koud en we zijn benieuwd wat we achter die oude façade vinden.
Dat is zeker geen middeleeuws tafereel, maar meer een tijdloze inrichting die warm aanvoelt en waar we heel vriendelijk worden ontvangen.
We proosten al snel met een goed glas muscadet en bestuderen de kaart eens goed. Opvallend is dat het overwegend Hollandse gerechten zijn, met leuke uitschieters naar andere streken. Zo proeven we een aspergesoep met kervel en nootmuskaat, heerlijk Hollands.
Maar ook een voorgerecht met avocado, dukkah, baba ganoush en kroepoek met rozenwater. Een kleurrijk geheel met pure smaken.
De chef heeft als tussengerecht een salade Russe voor ons gekozen en dat blijkt een zeer charmante uitvoering van een huzarenslaatje te zijn. Goed op smaak, fris, met verse groene kruiden en een verse bite. Hierna volgt een even goed uitgevoerde klassieker, de kalfsentrecote.
Er werd ons niet gevraagd hoe we die gebakken wilden en dat vinden wij een pré, want wie weet dat beter dan de chef zelf.
Vreemd genoeg was dit de eerste keer bij Zebedeus voor ons, al fietsen we er dagelijks langs - zo vanzelfsprekend is deze plek. Gelukkig zijn we nu helemaal bekend en we verwachten deze plek nog vaak te noemen als we weer eens om tips worden gevraagd door bezoekers van Den Haag.
Dit terras is toch wel een geweldig welkom in onze stad. En voor de lokalo's - hoe fijn om na zo’n heerlijk diner nog even over te steken naar de bruisende Oude Molstraat voor een afzakkertje.
Weingut dönnhoff presenteert zijn mooiste wijnen en Bouzy restaurant zorgt voor een smakelijk, bijpassend menu voor de wijnmakerslunch aan de Mauritskade.
De Buik bracht een bezoekje aan Restobar Moos in het Statenkwartier en proefde van de veelzijdige gerechten uit verschillende Zuid-Europese landen.
De Buik ging langs bij de Scheveningse boulevard voor Xiringuito, waar ze met inspiratie uit Barcelona en Mexico kwaliteit en een intieme sfeer laten zien.
Geniet van de volgende voordelen: