Samen met de Buik goed eten op de Boulevard Zuid

De Buik start een serie over ondernemers op de Boulevard Zuid die ons zijn opgevallen omdat je er geweldig kunt eten of drinken en vanwege hun mooie verhalen.

17 Nov 2023 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Samen met de Buik goed eten op de Boulevard Zuid

De Buik begint met een serie over ondernemers op de Boulevard Zuid die ons zijn opgevallen. Ze vielen ons – natuurlijk – op omdat je er geweldig kunt eten of drinken en vanwege hun mooie verhalen als ondernemer.

Vanaf volgende week trappen we af met deze serie en in onderstaand artikel vertellen we meer over de Beijerlandselaan en onthullen we welke vijf zaken als eerste in de schijnwerpers worden gezet, zodat elke Rotterdammer er langs kan gaan om te genieten.

​Over de Boulevard Zuid


Baklava van Restaurant Almina (en Ayten van hetzelfde restaurant op de hoofdfoto)

“Ik weet nog dat ik hier met mijn moeder kwam, hier was het echt chique.” Vroeger waren de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk echt een uitje, daar ging je keurig winkelen: een ‘Boulevardje pikken’ heette dat op z’n Rotterdams. 

De lange boulevard biedt nog steeds ruim 200 winkels en horecagelegenheden en bedient de omliggende wijken in Feijenoord, maar is ook interessant voor de hele stad Rotterdam. De twee straten samen zijn ruim een kilometer lang en hebben de volle aandacht van de Gemeente Rotterdam en dat betekent dat de kwaliteit van het aanbod groeit.

De Buik weet dat het huidige aanbod op deze boulevard al ontzettend goed is, maar dat weet niet elke Rotterdammer. Daarom start de Buik in samenwerking met de gemeente een serie over de gelegenheden die ons zijn opgevallen en waarvan wij vinden dat meer Rotterdammers ervan zouden moeten weten.

Door de langdurige werkzaamheden aan de Roseknoop is de Boulevard Zuid vanaf de Laan op Zuid en de Putselaan slecht bereikbaar. Laat dit geen reden zijn om niet naar deze winkelboulevard te gaan, met een kleine omweg ben je er zo.

Over deze serie: goed eten (en drinken) op de Boulevard Zuid


Rita van Royal Roots Corner

De Buik duikt in het complete horeca-aanbod van de Boulevard Zuid. We dompelen ons onder in de diversiteit van deze allee en proeven, proeven en proeven nog eens. Maar ook spreken we met de mensen achter deze etablissementen. Hoe lang ondernemen ze hier al? Wat is hun eigen favoriete gerecht? En wat betekent de buurt voor hen?

Zo delen we onze kennis en onze (buik)gevoelens met alle lezers van de Buik, zodat ook jullie, als lezers, weten waar je perfecte baijas of de verfijndste baklava haalt of de meest TikTok-waardige cheese pulls doet. In totaal zetten we komende maanden 15 zaken en 15 ondernemers in het zonnetje, te beginnen met vijf in november en december.

​De eerste vijf zaken die volgen in november en december


Mohammed van Simit & Cheese

De Buik is voor de eerste ronde bij vijf ondernemers langs geweest. Hun korte portretten volgen de komende weken:

  • Almina Restaurant: elke dag een vers buffet, de mooiste taarten en natuurlijk hun internationaal bekende baklava;
  • Simit & Cheese: gezellige all day zaak waar iedereen terecht kan, inclusief de kleinste etertjes, met elk uur verse Turkse bagels;
  • Royal Roots Corner: smaakvolle plantaardige gerechten van over de wereld, met koninklijke Afrikaanse wortels;
  • Loulou’s Healthy Kitchen: Layla bewijst dat gezond eten lekker is en doet geweldige highteas;
  • The Don: Antilliaanse grillgerechten om te smullen, voor als je een snackattack hebt

Vanaf volgende week volgen deze portretten op de Buik van Rotterdam.

​Tip ons jouw favoriete zaken op de Boulevard Zuid

Staat jouw favoriet er niet tussen, laat het ons dan vooral weten. Wij gaan nog twee keer langs op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk op zoek naar nog meer geweldige delicatessen, smakelijke snacks en briljante baksels. Tip ons via ons Instagram account of stuur ons een mail op rotterdam@debuik.nl

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.