Smaken van Boulevard Zuid: Simit and Cheese van Mohammed

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. We belichten 15 ondernemers en hun zaken, met dit keer Mohammed Koc van Simit and Cheese.

12 Feb 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Smaken van Boulevard Zuid: Simit and Cheese van Mohammed

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. Deze lange boulevard kent tientallen zaken met geheel eigen smaken, van simit tot high tea en van lomito tot baklava. De komende maanden belichten we 15 ondernemers en hun zaken.

Deze keer gaan we langs bij Mohammed Koç van Simit and Cheese.

​Simit & Cheese


Aan de Beijerlandselaan, net voorbij de rotonde met de Slaghekstraat ligt het dubbele pand van Simit and Cheese. De grote rode lichtbak boven de deur maakt meteen duidelijk waar je moet zijn voor, vooral, simits.

Bij binnenkomst tref je een lange vitrine en toonbank aan met daarachter de simitoven. Ook wordt hier de koffie gezet en ligt er veel hartigs en zoets om mee te nemen. De andere helft van het pand biedt veel ruimte om te zitten en te eten. Van voorin aan het raam met uitzicht op Boulevard Zuid tot helemaal achterin waar ook een kinderhoek is.

Zoals de naam doet vermoeden draait het hier om simits, of zoals Mohammed ze ook noemt, Turkse bagels. Deze komen elk uur vers uit de oven. Dit bekendste gerecht heeft ook de naam van de zaak bepaald: een simit met gesmolten kaas, een kaasfondue waarmee je ‘cheese pulls’ kunt doen, die het heel goed doen op social media. Maar het menu is veel uitgebreider en biedt voor de hele dag lekkers te eten en drinken.

​Mohammed


Mohammed komt uit Brabant en kwam voor de studie naar Rotterdam. Hij studeerde Small business en belandde via commerciële en maatschappelijke functies in de wereld van lekker eten en drinken. Direct na de moeilijke pandemiejaren opende hij Simit and Cheese aan de Beijerlandselaan.

Als je Mohammed spreekt, begrijp je meteen waarom Simit and Cheese zo’n succes is. Zijn hartelijkheid komt terug in de zaak en hij heeft een heel duidelijk verhaal bij zijn zaak. Van het kinderhoekje tot afhaalplek, van ruimte voor feestjes vieren tot de viraliteit van zijn kaasfondue, het klopt allemaal.

De wijk past Mohammed goed: “Het is een dynamische wijk met veel potentie en veel verschillende culturen. Zo is het personeel hier ook een afspiegeling van Rotterdam Zuid. Dat geldt ook voor de gasten, inclusief de bekende voetballers die op Zuid voetballen.” Dat laatste zegt hij, terwijl hij wijst naar een gesigneerd shirt van Kokcü, voormalig aanvoerder van Feyenoord.

​De keuze van de Buik bij Simit and Cheese


Je kan bij Simit and Cheese langsgaan voor een vroeg, maar uitgebreid, ontbijt met Turkse klassiekers of een lunch waarbij je keuze hebt diverse omeletten (bekijk vooral de gemengde met sucuk, paprika, champignons en kaas) of gözleme, Turkse pannenkoeken.

Dan biedt de kaart nog burgers, wraps, broodjes, diverse hoofdgerechten en veel zoet lekkers voor bij de koffie.

Maar je komt hier natuurlijk voor de simit met de Turkse kaasfondue, de kuymak. Ofwel de Simit and Cheese. Maak er een mooie cheese pull van en tag de Buik van Rotterdam en Simit and Cheese even als je deze plaatst op Instagram of TikTok.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.