Smaken van Boulevard Zuid: Slagerij Edessa van Mahmut Çakmak

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. We belichten 15 ondernemers en hun zaken, met dit keer Mahmut Çakmak van Slagerij Edessa.

25 Nov 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Smaken van Boulevard Zuid: Slagerij Edessa van Mahmut Çakmak

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. Deze lange boulevard kent tientallen zaken met geheel eigen smaken, van simit tot high tea en van lomito tot baklava. Daarom belichten we 15 ondernemers en hun zaken op de Buik van Rotterdam.

Deze keer gaan we langs bij Mahmut Çakmak van Slagerij Edessa.

​Slagerij Edessa


Al 20 jaar lang is Edessa slagerij een vertrouwde naam op de Groene Hilledijk. Dit iconische adres is een waar familiebedrijf, dat zijn oorsprong in 1975 heeft, en het verhaal van Mahmut die de droom van zijn vader voortzet. Opgegroeid in een slagersfamilie, heeft hij de traditie niet alleen behouden, maar ook doorgegeven.

Wat deze slagerij zo bijzonder maakt? Edessa is niet zomaar een slagerij, het is een plek waar passie voor ambacht en halal vlees samenkomen. Alles wordt zelf gekruid, zelfs de pastrami wordt op eigen houtje gedroogd. De kerst- en zomerperiodes zijn hoogtijdagen, met een feestelijke selectie van roulettes, saté en entrecôte. Maar wat Edessa echt bijzonder maakt, is de diverse klantenkring die de slagerij steunt. Zo vertelt Mahmut: "Hoewel de slagerij 100% halal is, komen mensen uit alle hoeken van de buurt. Ongeacht hun achtergrond, komen ze hier hun vlees halen." 

Mahmut ziet hoe de tijden veranderen: vroeger kwamen klanten vaak voor grote stukken vlees, voor het koken en invriezen van grote porties. Nu zijn de bestellingen kleiner, een pondje hier, een pondje daar. De slagerij blijft zich aanpassen aan de behoeften van de buurt, maar de essentie van het vak blijft onveranderd: kwaliteit, traditie, en een stukje geschiedenis in elk stuk vlees.

​Mahmut 


De foto’s aan de muur van Edessa slagerij vertellen het ware verhaal. Mahmut toont met trots een foto van zijn vader, gemaakt in Izmir in 1964. Elke dag is Mahmut te vinden in de slagerij, die het resultaat is van het pad dat zijn vader, een slager uit Turkije, begon. Het voelt voor Mahmut als een "full circle"-moment om nu zelf de slagerij te runnen die ooit in Lombardije zat en nu zijn plek heeft gevonden op de Groene Hilledijk in Rotterdam.

Mahmut is een echte Rotterdammer, met een hart voor de stad en zijn mensen. Voor hij in de slagerij van zijn vader ging werken, werkte hij eerst in de reclamewereld, maar het voelde als zijn ware roeping om het vak van zijn vader voort te zetten. Zijn warme en sympathieke uitstraling maakt de zaak tot meer dan alleen een winkel; het is een plek waar de passie voor vlees en traditie voelbaar is. En om zijn Rotterdamse trots te onderstrepen prijkt het Feyenoord-logo al jaren trots aan de muur – een klein detail dat veel zegt over de man die hier elke dag zijn hart en ziel in stopt.

De keuze van De Buik bij Edessa Slagerij

We raden aan om langs de slagerij te gaan voor de zelfgedroogde pastrami, volgens opa’s geheime recept. Na 28 dagen rijpen in een droogkast, omhuld met een dikke laag kruiden, is het resultaat een ware smaakexplosie die je niet wilt missen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.