Elke dag een paar gram rauwe chocolade en je gaat fluitend door het leven, constateert topkok François Geurds.
Elke dag een paar gram rauwe chocolade en je gaat fluitend door het leven, constateert topkok François Geurds.
Chocolade doet iets met je. Chocolade activeert de gelukshormonen. De chef’s table in FG Restaurant verspreidt door middel van een afstandsbediening een dertigtal organic flavours ter bevordering van het smaakproces. Zet ik in op de chocoladegeur dan zie ik iets aan die tafel ontstaan – dan weet ik dat de dag of de avond, afhankelijk of ze lunchen of dineren, nog lang niet voorbij is voor die gasten. Voor komende zondag, Valentijnsdag, heb ik de chef’s table in FG Restaurant beschikbaar gesteld voor singles. Als chocoladecupido niet raak schiet, vergeet het dan maar, dan gaat het nooit een match met diegene worden.
Rauwe chocolade, ofwel 100 procent cacao, bevat nog zoveel meer goede stoffen. Rauwe chocolade bevat behoorlijk wat vitamines A en D waardoor meer weerstand. Bewezen is dat een paar gram cacao per dag de bloeddruk verlaagt en de kans op overlijden door een hart- of vaatziekte halveert. Zou rauwe chocolade in een tempexdoos liggen zou een vergiftigde muis of rat die doos opeten om bij de chocolade te komen. Rauwe chocolade neutraliseert gif. En zo zijn er nog wat kwaaltjes op te noemen waartegen rauwe chocolade de juiste remedie is. Je schijnt er ook van af te vallen. Ik eet klaarblijkelijk nog te weinig rauwe chocolade.
Rauwe cacao rechtstreeks uit Ecuador geïmporteerd.
Rauwe chocolade is bitter, luidt het algemene oordeel. Valt reuze mee. Goede cacao behoeft geen (riet-)suiker. Ik importeer cacaobonen rechtstreeks uit Ecuador, in vlies. Kraken doe ik zelf. Het schaafsel gaat –bijvoorbeeld- als extra touch over de blanc manger met boerenmelkijs en kers in FG Food Labs. Je kunt je geluk voorlopig niet op.
Voor hen die desondanks liever chocolade hebben met een lager cacaogehalte, bij Mast Brothers in Brooklyn NYC verkopen ze chocolade waarin geitenmelk en chilipeper is verwerkt. Minimaal één keer per jaar moet ik daarheen. Ik vlieg steevast met een koffer vol repen van Mast Brothers terug. Niets kan tippen aan rauwe chocolade maar deze chocolade komt aardig dicht in (nee, niet uit) de buurt.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.
De verschillende combinaties van smaken bij Mayra verrassen en imponeren, maar de fijne sfeer en persoonlijke touch maken de avond compleet.
Casa Thai heeft een tweede vestiging geopend op de Eendrachtsweg, met een focus op Thais comfortfood.
Geniet van de volgende voordelen: