Oostvoorne is net geen half uur rijden vanaf Rotterdam. Soms is dit ritje even lang als je op een drukke dag in de stad van a naar b wilt. Bijkomend voordeel: je hoeft op de plaats van bestemming niet uren een parkeerplek te zoeken én parkeren is hier geen aanslag voor je portemonnee. Erna kun je gelijk door naar het strand, want Rockanje is dan nog maar vijf minuutjes rijden. Als je dan ook nog de carpaccio erbij denkt, zien wij eigenlijk geen reden meer om niet te gaan: op naar Zoetekoek Oostvoorne.

Het dorpsplein van Oostvoorne oogt heel gemoedelijk en iedereen lijkt elkaar hier te kennen. Het hoekpand op het plein bestaat uit twee delen: een winkel, Zoetekoek, en een lunchroom, Zoete Inval. Belinda Verplanke-Gulden heeft de zaak half februari geopend samen met haar compagnon, maar die moest wegens omstandigheden helaas stoppen. Sinds kort runt Belinda Zoetekoek daarom samen met haar zoon Maarten Verplanke, een bekend gezicht in de Rotterdamse horeca. Maarten was namelijk tot voorkort assistent-bedrijfsleider bij Café van Zanten.
Zoetekoek

In de winkel van Zoetekoek vliegen de Rotterdamse producten over de toonbank. “Op een zaterdag worden er rond de 140 broden van Jordy’s Bakery in de winkel verkocht. Die worden al om 7 uur ’s ochtends geleverd, wat soms erg vroeg is voor een zaterdag”, vertelt Belinda lachend. Naast het grote aantal broden van Jordy’s verkopen moeder en zoon ook SUE en Koekela, waarmee Zoetekoek de eerste winkel buiten Koekela zelf is die de taarten in z'n geheel verkoopt.
Zoete Inval

De menukaart in de lunchroom wisselt, maar er is één ding wat vast op de kaart staat: carpaccio. “We hebben de carpaccio van La Vilette naar een geheim recept van Fred (Mustert, werkte van 1995 tot 2007 bij Michelinsterrestaurant La Vilette aan de Westblaak, red.). Deze is ooit benoemd tot de beste carpaccio van Nederland. Fred woont hier in de buurt en maakt de geheime dressing voor de carpaccio voor ons”, vertelt Belinda. De zoute, knapperige spekjes in combinatie met de frisse lente-ui, riante hoeveelheid kaas en natuurlijk de geheime dressing doen ons na één hap begrijpen waarom deze carpaccio prijswinnend is.

De drankkaart staat wel vast en varieert van gin-tonic tot ijskoffie. Met deze temperaturen nodigt laatstgenoemde erg uit om te bestellen. Zonder spijt, op de calorieën na misschien. Geen slappe ijskoffie, maar een dikke blend met de goede hoeveelheid cafeïne afgetopt met karamelkrullen.
Verbouwing

Het terras bevindt zich nu nog midden op het plein, maar er staat een verbouwing van de straat op de planning. Hierdoor zal het terras worden verplaatst naar de plint van het gebouw. En dat is niet het enige wat op de planning staat. Hou Zoetekoek goed in de gaten, want binnenkort volgt er een nieuw project: Ongezoet.