Kwaliteit en klantgerichtheid vormen al 115 jaar lang de basis voor Van der Burg & Bol. Zij bieden alleen het allerbeste vlees. Van Hollandse bodem, maar ook de beste producten uit bijvoorbeeld Noord- en Zuid-Amerika, Spanje, Italië, Nieuw-Zeeland, Australië en Ierland.
Vanaf de bron tot aan de productie, opslag en het transport naar onze klanten staat kwaliteit bovenaan. Dat zie je en dat proef je. Van der Burg & Bol wil dat klanten altijd de vleesproducten kunnen kiezen die bij hen passen. Het assortiment is dan ook enorm gevarieerd. Maatwerk staat centraal. Bijna alle artikelen kunnen, geheel naar de wens van de klant, in vrijwel iedere gewenste eenheid, gewicht en verpakking worden geleverd.
We ontwikkelen regelmatig klantspecifieke recepturen. Dat is mogelijk omdat we bij Van der Burg & Bol nog altijd op ambachtelijke manier werken. Wie Van der Burg & Bol bezoekt, ervaart het zelf. Vakmensen met kennis van zaken zorgen er dag in, dag uit voor dat klanten hun gasten de mooiste producten kunnen serveren. Het vlees voldoet aan alle eisen voor een succesvolle bereiding. Niet voor niets zijn wij huisleverancier van diverse gerenommeerde horecabedrijven, cateraars, ziekenhuizen en instellingen. Daarnaast dragen Van der Burg & Bol het predikaat Hofleverancier.
Uitgebreid BIO assortiment
Van der Burg en Bol - 3 sterren beter leven dierenbeschermingDe vraag naar biologisch vlees wordt steeds groter. Van der Burg & Bol heeft inmiddels een breed assortiment schitterend biologisch vlees. Het biologische assortiment bestaat uit rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip(polderhoen), vleeswaren en snacks. Het biologische vlees van Van der Burg & Bol is 100% biologisch en draagt het keurmerk 'Beter leven 3 sterren'.
Van der Burg & Bol is gecertificeerd door de Nederlandse organisatie Skal met nummer: NL-BIO-01 101891. Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.
Dry Aged Meat
Dry Aged vleesVoor de echte smaakbeleving moet vlees enkele weken rijpen. Gebeurde dit vroeger in de schuur, nu doen we dat in speciale Dry-Aged kasten. In de Dry-Aged kast wordt de luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en de temperatuur (tussen de 0?C en 1?C) voortdurend streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen verdampt het vocht in het vlees tot wel 30% en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Na de periode in de Dry-Aged kast krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak.
Van der Burg & Bol heeft eigen Dry-Aged kasten (zie foto boven) waar bijvoorbeeld staartstukken, entrecotes of côtes de boeuf in kunnen hangen. We voeren ook het 'Matured Label' voor vlees dat veertien dagen in de Dry-Aged kast heeft gehangen.
Black Angus uit Noord-Amerika
Het Noord-Amerikaans rundvlees van Van der Burg & Bol is afkomstig van runderen die buiten leven en het verse gras en kruiden van de weides eten. In de eindfase krijgen de runderen een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. De Amerikaanse runderen, die het rundvlees voor de export naar de EU leveren, worden minimaal honderd dagen met graan gevoerd. Het graandieet zorgt dat Amerikaans rundvlees fijn doorregen is.
Een belangrijk kwaliteitskenmerk voor vlees is de mate waarin het doorregen is. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid intramusculair vet tussen het magere spierweefsel. Dit maakt het rundvlees malser, sappiger en smaakvoller. Door zijn malsheid en smaak onderscheidt het rundvlees uit de VS zich van ander vlees uit Europa en Zuid-Amerika, dat voornamelijk afkomstig is van rundvee dat uitsluitend met gras is gevoerd.
van der Burg en Bol leverancier vlees. Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u graag een vrijblijvend gesprek met onze vertegenwoordiger Pim Schop? Bel 06-23140530 of mail pim@vanderburgbol.nl
Kijk ook eens op onze website: www.vanderburgbol.nl