De Buik van Rotterdam werkt samen met het culinair-artistieke magazine Enough. Een fraai vormgegeven tijdschrift dat een keer per kwartaal uitkomt en op een originele wijze kijkt naar de wereld van eten en drinken in en om Rotterdam. De nieuwe – derde – editie staat in het teken van de zomer. We kijken mee door de ogen van Lieke van der Wel, oprichter van Enough en fotograaf, naar de Rotterdamse foodcultuur.
Op pad met Lieke (en Ilja)

Enough staat voor ‘food, art & culture’ in Rotterdam. Rotterdam is de stad met de meeste eetculturen van Nederland en dus is er hier ook een breed scala aan eethuizen. Elk met een eigen keuken, sfeer en uitstraling. Samen met collega Ilja ging Lieke op pad door de stad waarbij Lieke een fotoserie maakte die vooral de esthetiek en vormgeving van het in- en exterieur van verschillende eetplekken laat zien. Hier de 4 zaken zien die hun aandacht trokken. In het magazine zie je ook de gerechten die ze aten: broofje köfte, kip à la parilla, aubergine in chilisaus en moksi meti met nasi.
En verder in Enough Magazine
Kunst van Mandy Shah, een verhaal met recept en foto’s van de chef van Marseille (en van de grote vaart) Derk Jan Wooldrik, de collages van Sanneke Kleingeld, een bloemige samenwerking tussen Kore en Perrine Philomeen, een verhaal met recept (voor een cannabis cookie) van antropologe Dirkje Baris, een samenwerking tussen Soma en Bar Cult (op basis van vier Japanse recepten) en een afsluitende column van Hermon Abraha, die de oren laten klapperen op Italiaanse wijze.
Enough Magazine is te koop via hun website en in de betere Rotterdamse boekenhandels.