Foodblog Happy Earth opent winkel op het Zwaanshals

Foogblogger Yonca opent na groot succes van haar (whole)foodblog Happy Earth een zaak op de Zwaanhals in Rotterdam Noord.

31 Mei 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Foodblog Happy Earth opent winkel op het Zwaanshals

Foodblogger Yonca Özbilge opende afgelopen maand Happy Earth op de Zwaanshals haar foodblog, Happy Earth Kitchen, groeide in twee jaar uit tot een goedbezocht platform over whole foods. Nu is de volgende stap gezet: van een online blog naar offline winkel.

Van clicks naar bricks

Twee jaar lang had Yonca het idee al in haar hoofd: een eigen zaak. Op een gegeven moment waren het haar vrienden die zeiden dat ze het nu echt eens moest gaan doen. Ze dacht het concept uit en ging op zoek naar een pand. Dat vond ze op het Zwaanshals. “Hiervoor moest ik wel eerst een selectieprocedure door,” vertelt Yonca. “De verhuurder ziet graag nieuwe ondernemers die passen bij de toekomstvisie die ontwikkeld is voor het Zwaanshalskwartier.”

Daar hoefde Happy Earth zich gelukkig geen zorgen om te maken. Deze wholefoodzaak verovert gelijk een plekje in de straat en past perfect in het rijtje thuis.

Een goed leven begint op je bord

Dit is waar Yonca in gelooft. Ze vertelt dat een gezonde eet- en leefstijl een positieve invloed heeft gehad op haar eigen leven. Als vegetariër heeft ze het niet altijd even makkelijk gehad met buiten de deur eten: “Je kon 15 jaar geleden vaak alleen een salade met geitenkaas krijgen,” vertelt Yonca. “Tegenwoordig is dit anders. Je ziet steeds vaker betere en lekkerdere veganistische gerechten op de kaart verschijnen.”

Wat is wat


Bij Happy Earth Kitchen bereiden ze whole foods, maar wat is dat nou precies? Rawnola, nanawhip of een marcrobiotic yogi bowl zijn misschien ook geen gerechten die gelijk een belletje doen rinkelen. Maar het is allemaal minder eng dan het klinkt. Whole food is namelijk gewoon voedsel dat onbewerkt is. Dat is niet alleen erg gezond, maar ook gewoon erg lekker. Rawnola is bijvoorbeeld een soort rauwe granola en nanawhip is soft-serve ijs van banaan. 

Winkel

Naast dat je in de zaak wat kan eten en drinken is er ook een kleine winkel om zelf producten te kopen voor een whole food lifestyle. Je kan bijvoorbeeld een rotpot kopen om je eigen zuurkool te maken. Verder is er rauwe chocola en verse groente en fruit. Yonca wil daarnaast graag de tijd nemen om met gasten te praten over whole food. “Er komen ook al veel bewoners uit de buurt binnen die dezelfde levensstijl delen en zo moet het een beetje een tribe worden.” 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: Thaise en Finse chef zijn het roerend eens over groente

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Pranee Chinnasr en Mari Pitkänen.

Uit ons magazine: Snackspert Eke Bosman over de snackrevolutie

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Eke Bosman, bekend als Snackspert.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.