Je hebt koks, je hebt topkoks en je hebt meesterkoks. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Verdeeld over vijf disciplines (meesterkok, meestergastheer, wijnmeester, meersterschenker en meesterijsbereider) telt Nederland zo'n 230 SVH-meesters. Zes van hen werken in Rotterdam (waarbij we Rhoon voor het gemak bij Rotterdam rekenen). De Buik van Rotterdam zet ze op een rij.
Ad Janssen (1988)
Geboren in Noord-Brabant begon Ad Janssen zijn culinaire carrière met een opleiding brood en banket in Eindhoven. In 1988 slaagde hij voor de titel SVH Meesterkok. Hij was toen al chefkok in Het Kasteel van Rhoon dat hij in 1996 overnam. In 2010 werd hij gekozen tot de Meest Markante Horeca-ondernemer van Zuid-Holland: hij had zijn vleugels onder meer uitgeslagen naar Dordrecht waar hij Bellevue Groothoofd nieuw leven inblies en in het Dordrechts Museum begon met Art & Dining. Een jaar later werd hij Meest Markante Horeca-ondernemer van Nederland.
Het Kasteel van Rhoon, waarmee het voor Ad Janssen als horeca-ondernemer allemaal begon, is intussen onderdeel geworden van het GasteRhoon-concern, met een kookstudio, hotels, brasseries en eetcafés, een taartarchitect, een patisserie en een visspecialiteitenwinkel. Ad Janssen schreef kookboeken, rubrieken in kranten en tijdschriften en verscheen tien jaar lang als televisiekok op het scherm.