Rotterdamse meesters (4): Edwin van Gent

SVH Meesterkok Edwin van Gent werkt nu als culinair adviseur bij Unilever Food Solutions en zegt: 'Je moet de klant kunnen begrijpen.'

20 Nov 2013 Frank van Dijl

blogger Frank is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Rotterdamse meesters (4): Edwin van Gent

Je hebt koks, je hebt topkoks en je hebt meesterkoks. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Verdeeld over vijf disciplines (meesterkok, meestergastheer, wijnmeester, meersterschenker en meesterijsbereider) telt Nederland zo'n 230 SVH-meesters. Zes van hen werken in Rotterdam (waarbij we Rhoon voor het gemak bij Rotterdam rekenen). De Buik van Rotterdam zet ze op een rij.


Edwin van Gent (1991)

Unilever Food Solutions

Edwin van Gent werd in 1991 SVH Meesterkok. Hij liep stage bij de Franse driesterrenrestaurants Pierre Troisgros en Emile Jung. In Nederland was hij onder meer chef de cuisine bij De Brave Hendrik in Hendrik Ido Ambacht (één ster) en executive chef voor KLM Catering Services Schiphol.
Hij werkt nu als culinair adviseur bij Unilever Food Solutions en zegt: 'Je moet de klant kunnen begrijpen. Met een achtergrond in toprestaurants lukt je dat beter. Wat dit betreft ben ik nergens bang voor. Ik vind het een uitdaging om onze producten naar de wensen van de klant te vertalen. Als ik daarmee bezig ben ervaar ik nog steeds de positieve stress achter de kachel. Heerlijk. Veel van onze producten zijn basisproducten, daar kun je juist veel in kwijt. Wij hebben de basis voor de kok gekookt.'

Op YouTube vind je filmpjes met kooktips van Edwin van Gent. Uiteraard gebruikt de meesterkok daarbij producten van Unilever.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kaj Gorgels over de pijlsnelle opmars van Drippy’s

Drippy's is niet zomaar een burgertent. Binnen 8 maanden zijn er drie zaken en worden er Drippy Raves georganiseerd, en er zit nog veel meer aan te komen.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Zwaaien naar het verleden, proeven van het nu op het Lido-terras van het ss Rotterdam

De Buik sprak met chef Raymond Rademaker die al twaalf jaar met veel trots aan het roer van Lido in het ss Rotterdam staat over het heden en verleden.