DJ Pop on Acid heeft in elke tent waar hij komt 'n vast gerecht

DJ Pop on Acid alias Dirk Schmidt verrast zijn vrienden graag op rivierkreeftjespasta. Gaan ze in club Bahn ook eten doen, komt die misschien op de kaart.

24 Apr 2014 Sarah Schulten

blogger Sarah werkt als freelancer in de mode en kunstbranche. Haar passie is het vertalen van haar ideeu00ebn in foto, event of artikel.

DJ Pop on Acid heeft in elke tent waar hij komt 'n vast gerecht

In onze serie Wat eten bekende Rotterdammers en waar doen ze dat? vandaag Dirk Schmidt, bekend als dj Pop on Acid en als clubeigenaar van de nieuwe maar nu al legendarische 'underground social club' Bahn. Als dj is Dirk uiteraard een veel geziene gast in het uitgaansleven, maar niet alleen 's nachts consumeert hij liever elders dan thuis. Je kunt dus stellen dat deze rasrotterdammer weet waar hij het over heeft.

Net terug van een optreden in Milaan, met Italië waarschijnlijk nog in het achterhoofd, vertelt Dirk waarom hij het liefst bij La Pizza eet. 'De prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard. En ik zal niet de enige zijn, maar ik neem altijd alleen de voorgerechten. De octopus gestoofd in wijnsaus, of beter gezegd de polpo affogato is mijn absolute favoriet. En de bediening is ook nog eens top. Dat het eten goed is vind ik de allerbelangrijkste factor in de keuze waar ik ga eten. De sfeer en de omgeving zijn ook belangrijk, maar slechts bijzaken. Ik snap ook niet dat mensen bij van die grote pastaketens kunnen eten, dan ga je toch duizend keer liever naar Spaghettata. Toevallig van dezelfde eigenaar als La Pizza.'

Waar ga je lunchen?
'Bij Hopper en dan neem ik de linzensoep of de scrambled eggs. Ook een aanrader is het ontbijt bij Bazar. Ei, brood, beleg, jus, thee, voor 8 euro ben je helemaal klaar. En als je dan nog een eitje extra bestelt zit je met z'n tweeën nog goed. Ik heb in elke tent waar ik kom wel een vast gerecht dat ik altijd neem.'

Vrienden kunnen zijn rivierkreeftjespasta erg waarderen

Kook je ook zelf?
'Jazeker. Ik heb een paar vaste recepten waaronder een cheeseburger gebaseerd op de bekende Shake Shack burger uit New York, by far de lekkerste burger die er is. Ik maak ook rivierkreeftjespasta die onder mijn vrienden erg wordt gewaardeerd.'

Als dj luister je natuurlijk constant muziek. Heb je ook favoriete nummers voor tijdens het koken?
'Ik ben altijd op zoek naar nieuwe tracks, dus ook als ik aan het koken ben. Dan luister ik mixtapes van het genre dat ik zelf draai, nudisco en deephouse.'

Waar koop je de ingrediënten?
'Bij de Albert Heijn op de Lijnbaan. Oh ja, ook op de markt natuurlijk en bij De Groene Passage. M'n brood haal ik bij Jordy op de Nieuwe Binnenweg.'

Zou je ook professioneel willen koken?
'Nee. In mijn club Bahn willen we misschien wel iets met eten gaan doen. We zijn nu nog een beetje aan het kijken hoe of wat. Buiten kijf staat dat mijn burger het goed zou doen.'

Wat zijn je stiekeme genoegens?
'Qua muziek sowieso de rockballads van Michal Bolton en natuurlijk Whitney Houston met 'I wanne dance with somebody'. Maar je bedoelt natuurlijk qua eten. Bakken Haägen-Dazs, die variant met pecanoten, eet ik in m'n eentje helemaal op.En dan niet als een chick met liefdesverdriet hoor, maar als een echte vent met een blowtje op.'

Van welke bekende Rotterdammer wil jij graag weten waar hij of zij eet?
'Ik ben wel benieuwd of Jules Deelder überhaupt eet.'

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.