Waar eet/wat drinkt… Ted Langenbach?

Ted Langenbach over uit eten gaan in Rotterdam, zelf koken en boodschappen doen en hoe Rotterdam zich verhoudt tot Barcelona en Berlijn.

10 Nov 2013 Wim de Jong

blogger Wim is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Waar eet/wat drinkt… Ted Langenbach?

Is Rotterdams eigenste party animal Ted Langenbach óók nog een buikmens? We checken het bij 'm wanneer we Ted, boven een keurig cappuccinootje, op een doordeweekse ochtend treffen in het Douwe Egberts-café aan de Binnenrotte.

Waar eet? 'Ik ga meestal voor authenticiteit, voor lekker en simpel. Je vindt me ‘s avonds dus wel bij La Pizza op de Scheepstimmermanslaan, of in Rotown voor de geweldige spaghetti met spinazie, tomaat en knoflook die ze er hebben.'

Wat kookt? 'Nee, een huismus kun je me nog niet noemen. Maar het is wel zo dat ik veel meer thuis kook. Dat heeft ook alles te maken met de sluitingstijden van de restaurantkeukens. Meestal ben ik pas tegen een uur of tien ‘s avonds toe aan een hapje, maar in de stad is dan zowat alles gesloten. Bij mijn vrienden van Bazar op de Witte de Withstraat kan ik gelukkig ook rond die tijd nog terecht.'

Wat haalt? 'De beste patat haal ik hier op de markt, bij Van Klaveren. Je kan er ook een kipfrikandel uit de automatiek trekken. De lekkerste eieren vind je nog steeds bij poelier Treuren op de Jonker Frans, van die witte! Gebakjes koop ik op zaterdagochtend natuurlijk bij Specker, net als vroeger mijn oma. De runderbalgehakt en de zelfgemaakte appelmoes komen van Vreugdenhil op de Karel Doormanstraat. Bij Chez Moi op de Nieuwe Binnenweg koop ik de sinaasappeltaart, en de pure hagelslag bij Vermeyden Delicatessen aan de overkant. Op de markt haal ik mijn kromme komkommers bij een speciale kraam - ja, die is daarin gespecialiseerd.'

Wat drinkt? 'Koffie bij Hopper aan de Schiedamse Vest en bij Lokaal in de Hofbogen. Karel en Guido zijn klein begonnen, ze geloven in zichzelf en ze werken met eerlijke producten. Ik snap dat koffiebonenverhaal trouwens allang niet meer; daar gaat het me verder ook niet zo om.'

Je komt veel in Berlijn en Barcelona, gaat Rotterdam als culinaire stad een beetje gelijk met ze op? 'Ja, in culinair opzicht zijn we zelfs pioniers. Ik ben een beetje moe van duurzaamheid die je wordt opgelegd, maar de armoe in Rotterdam maakt restauranthouders hier in de stad wel innovatief en creatief. En alles wat lekker is, kun je in de stad wel krijgen.'

En waar haal jij je kamerplanten? 'Haha, bij Sensi Smile op de ‘s-Gravendijkwal natuurlijk.'

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Jan Eikenboom 3 Dec 2013, 9:17

En wat is het belang van deze 'wetenswaardigheden' van een plaatjesdraaier? Ik zie het niet!

Sint Niklaas 3 Dec 2013, 16:22

Hé zeurpiet, ga es terug naar je kajuit

Erik 29 Okt 2014, 20:22

@Jan, nee het heeft geen waarde. Tenzij je denkt hip te zijn dan moet je er vooral achteraan rennen (hoi Sint) . Ted is vooral een narcist die graag in de belangstellingstelling staat. Zijn smaak heeft weinig met Rotterdam of een goede smaak te maken.

Lees ook deze verhalen
De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.