In de serie De Buik van Rotterdammers gaan we op zoek naar de favoriete gerechten van onze Rotterdammers. Samen met hen gaan we eten bij de plek waar ze dat gerecht het beste serveren. We praten over hun smaak en ze raden ons nog meer restaurants, specialiteiten en lekkernijen aan. Tussen de gangen door leren we de Rotterdammer beter kennen.
Chef Quincy
Quincy Uiterloo, inmiddels beter bekend als Chef Quincy, is eigenaar en chef van zijn gelijknamige restaurant op de Pannekoekstraat. De achterban die Chef Quincy heeft opgebouwd geeft de indruk dat hij al een hele tijd meedraait in de horeca, maar dit is zijn eerste zaak. Voordat hij zijn eigen onderneming startte, werkte hij in de jeugdzorg. Al combineert hij de twee eigenlijk nog steeds; een groot deel van zijn personeel zijn jongeren die in een open of gesloten inrichting hebben gezeten. Zo groeit zijn personeel mee met zijn zaak.
Onverwachte keuze

"Carpaccio is het voor mij, je kunt zelfs het avondeten gewoon overslaan. Wat eigenlijk heel raar is natuurlijk want het is gewoon rauw vlees. Dat is in Suriname echt not done, alles wordt daar helemaal gaar gestoofd en moet het well done zijn. Wat ik met zo’n mooi stukje vlees echt zonde vind." We zitten bij LISA aan het Zuidplein, waar volgens Quincy de beste carpaccio van de stad te eten is. "Italianen zouden het misschien niet helemaal eens zijn met de manier waarop hij wordt bereid, hij is ietwat overdadig belegd, maar ik vind hem echt super."
Indiase verrassing

Een andere favoriet van Quincy is de chicken vindaloo van Narala Sweets op de Dordtselaan, ook richting Zuidplein. "Misschien spreek ik het verkeerd uit hoor maar als ik daar kom en ik zeg dit dan weten ze altijd wat ik bedoel", vertelt Quincy lachend. "Als je er binnenkomt denk je van oké… is dit het? Maar het werd mij aangeraden door een vriend en het is echt heel goed. Super lieve mensen en het eten is zó lekker. De chicken vindaloo is kip in curry met aardappel en Zuid-Indiase kruiden en het gerecht is echt extreem pittig. Aan het eind van de avond voel je hem wel als je snapt wat ik bedoel. Maar ja, van dit gerecht word ik wel heel gelukkig!"
Parels
Ondertussen vertelt Quincy over zijn, zoals hij ze noemt, ‘parels’. Dit zijn de jongeren die voor hem werken bij Chef Quincy. "Normaal gezien is het al een hele klus om al je personeel aan te sturen en alles in goede banen te leiden, maar de jongeren met wie ik werk hebben allemaal veel aan hun hoofd en daar wil ik ze bij helpen. Het is een soort dubbele rol." Als z'n personeel minder goed functioneert wordt hij niet boos; hij gaat met ze in gesprek en vraagt ze wat er mis is en waar hij ze mee kan helpen. "Alleen zo houd je hen en je zaak op het rechte pad."
Topchefs
Foto: Risotto met stoba van Just aan de Mauritsweg
"Bij Francois Geurds zijn restaurant FG kom ik heel graag. Ook al houd je niet zo van die sterrengerechten, bij hem ga je nooit met een lege maag naar huis. Ik ga daar heen met vrienden, meestal rond een uurtje of zes, zeven, en dan gaan we nooit voor elf uur weg. Dat is het geld echt waard. Justin Niessen van Just vind ik ook echt geweldig. Hij is zo creatief, als je hem 24 uur zou geven om een paar restaurantconcepten te bedenken zou hij je er zo tien geven. Een keer at ik bij hem een risotto met stoba, een traditioneel Antilliaans gerecht van geitenstoof. Wát een combinatie, echt bijzonder."
Suriname
Toch konden we het niet laten om nog even te vragen waar hij het liefst Surinaams eet, buiten zijn eigen restaurant natuurlijk. "Voor de beste roti moet je naar Roopram Roti gaan op het Matthenesserplein in Rotterdam-West. De andere Surinaamse gerechten haal ik het liefst bij O'FA op de 2e Middellandstraat."