De Pannekoekstraat krijgt er een nieuwe aanwinst bij, want vanaf 24 februari openen de deuren van Chef Quincy. Het wordt niet zomaar een Surinaams restaurant: "Hier zie je de Surinaamse keuken zoals je dat nog nooit gezien hebt", legt Quincy Uiterloo trots uit. Je kunt hier niet alleen terecht voor roti of nasi, maar ook voor Surinaamse specials, broodjes met hete kip of bakkeljauw of gewoon voor een kopje koffie. Het kleurrijke interieur nodigt uit om lekker lang te tafelen en dat is volgens Quincy ook de bedoeling: "Iedereen moet zich bij Chef Quincy welkom voelen."
Tante Norine

Waar andere jongens op zijn leeftijd aan het voetballen waren, was Quincy al vanaf zijn dertiende in de keuken te vinden. Zijn grote voorbeeld: tante Norine. "Zij maakt de heerlijkste Surinaamse gerechten, soms voor wel 500 man." Die kookkunsten zitten in de familie, want al snel werden de feestjes van Quincy beroemd doordat er altijd heel veel én heel lekker eten te vinden was. Steeds vaker werd hij gevraagd voor de catering van evenementen, wat hij deed naast zijn werk in de jeugdzorg. Alleen de vraag naar zijn Surinaamse gerechten werd zo groot, dat hij besloot zich volledig op zijn passie te gaan richten. Niet veel later opende hij zijn eigen unit Chef Quincy in The Kitchen Dojo.
The Kitchen Dojo

Terwijl alles buiten op slot zat, merkte Quincy daar in The Kitchen Dojo eigenlijk niets van: " Het Surinaamse eten ging als een trein. Veel klanten en bestellingen, alleen de persoonlijke interactie mis je." Dat paste totaal niet bij de manier waarop Quincy de Surinaamse keuken uit wilde dragen. Toen het pand op de Pannekoekstraat vrij kwam, twijfelde hij dan ook geen moment: "Hier wil ik mijn droom verwezenlijken." In dit nieuwe restaurant wil Quincy zijn passie voor koken combineren met het werken met jongeren die in de open of gesloten jeugdzorg hebben gezeten. Ze zijn bij hem welkom om werkervaring op te doen in de keuken of bediening. "Niet alleen Chef Quincy moet groeien, maar de jongeren moet met hem meegroeien."
So so lobi

Een warm welkom is belangrijk bij Chef Quincy. "Daarom is so so lobi mijn motto: alleen maar liefde. Dat zit niet alleen in het eten, maar ook in de behandeling die je hier krijgt." De warmte en gastvrijheid in combinatie met een Instagramwaardige interieur, onderscheidt Chef Quincy van andere Surinaamse en Creoolse restaurants. Net als Quincy’s specials die op het menu staan, zoals pindasoep en masoesa moksi alesi, wat letterlijk gemengde rijst betekent. "Ik wil mensen meer laten proeven dan alleen roti of nasi, maar juist ook traditionele Surinaamse gerechten. Denk aan heri heri met cassave, groene en rijpe bananen, zoete aardappel en bakkeljauw." We zijn hierdoor benieuwd wat Quincy’s lievelingsgerecht is. "Dat is zuurkool", zegt hij met een grijns, "maar dan op de Surinaamse wijze. Die is kruidiger en pittiger, waardoor je veel meer dan alleen de zure smaak proeft." Wij kunnen niet wachten om deze variant een keer te proberen. Als je nu niet zo goed weet wat je moet bestellen omdat je onbekend bent met de Surinaamse keuken of omdat je last hebt van keuzestress, dan heeft Quincy de gouden tip: "Bel ons gewoon op, vertel me wat je lekker vindt en ik zorg dat het goed komt."
Grote dromen

Ondanks dat hij zijn nieuwe restaurant nog moet openen, zijn er nog genoeg dromen. "Iedereen kent wel die man op het logo van de KFC, Colonel Sanders. Dat ga ik ook worden." Aan het logo van Chef Quincy zal het in ieder geval niet liggen. Voordat het zover is, wil Quincy eerst gaan uitbreiden. Niet alleen in Rotterdam, maar de volgende stap zal naar Den Haag zijn om zo heel Nederland te veroveren met de Surinaamse en Creoolse keuken.