Digters: vegan in Oud-Crooswijk

Voor de Uitagenda spraken we met de heren achter het nieuwe concept in Crooswijk: Digters

24 Okt 2019 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Digters: vegan in Oud-Crooswijk

Misschien klinkt de naam Digters al bekend. Ze hebben namelijk al een vestiging op Amsterdam Centraal, in de IJ-passage. Een drukbezochte plek die vooral de toerist goed weet te vinden. De splinternieuwe Rotterdamse vestiging zit in het Brouwershuys aan de rand van Oud-Crooswijk, met één been in de arbeiderswijk. 


Niet de makkelijkste locatie voor een concept uit Amsterdam, dat ook nog eens alleen vegan en vegetarische gerechten serveert. ‘Dat is inderdaad een uitdaging’, vertelt Patrick de Regt, mede-eigenaar. ‘Maar ik heb er alle vertrouwen in. We kijken goed naar wat de buurt zoekt in een zaak en we doen ons best om aan die vraag te voldoen. Want als de buurt je weet te vinden, dan ben je goed bezig.’ En Digters is overigens niet echt een Amsterdams concept: de bedenkers (de Regt en compagnon Daniël Doornink) zijn gewoon Rotterdams en opereren al jaren onder Poet Farmer, een media- en techbedrijf. Digters is hun eerste uitstapje naar de horeca. 

Bio, vega(n) en lokaal


De kaart is dus bio, vega(n) en lokaal, maar Digters loopt er niet mee te koop. ‘We profileren ons niet per se als vegetarisch restaurant. We zijn gewoon een gastvrije zaak waar je toevallig geen vlees en vis kunt eten. Als je dat niks vindt dan is deze plek gewoon niet voor jou’, vertelt de Regt. Tot nu toe heeft hij geen klachten gehad. ‘Iedereen reageert erg enthousiast!’ Verder is gastvrijheid belangrijk. Hoe dat ingevuld wordt, is volkomen afhankelijk van de vestiging. ‘In Rotterdam richten we ons voornamelijk op de buurt en het kantoorpubliek van het Brouwershuys. Je kunt hier dus lekker flexwerken, of even met klanten of collega’s overleggen of lunchen. En er kan natuurlijk geborreld worden.’

Opstartfase

Digters is sinds augustus open en richt zich de komende tijd vooral op het opstarten, maar er zijn wel dromen. ‘Er is hier een prachtig terras op de vierde, daar gaan we misschien een rooftopbar van maken’, vertrouwt de Regt ons toe. ‘En we willen kijken of we een moestuin op het dak kunnen bouwen, zodat we onze eigen groenten en kruiden kunnen serveren.’ En er komt een podium voor livemuziek. ‘We moeten dat nog afmaken, maar ik wil het in ieder geval realiseren voordat het Songfestival naar Rotterdam komt’, zegt de Regt. ‘Het zou namelijk geweldig zijn als Digters de vaste stek van een van de internationale artiesten wordt!’ 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Casa Thai opent een tweede locatie met focus op Thais comfort food

Casa Thai heeft een tweede vestiging geopend op de Eendrachtsweg, met een focus op Thais comfortfood.

Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Stem nu op jouw Rotterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025!

Het beste nieuwe restaurant van Rotterdam? Dat bepaal jij! Er kan nu gestemd worden op de Favoriete Nieuwkomer van 2025.