Digters: vegan in Oud-Crooswijk

Voor de Uitagenda spraken we met de heren achter het nieuwe concept in Crooswijk: Digters

24 Okt 2019 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Digters: vegan in Oud-Crooswijk

Misschien klinkt de naam Digters al bekend. Ze hebben namelijk al een vestiging op Amsterdam Centraal, in de IJ-passage. Een drukbezochte plek die vooral de toerist goed weet te vinden. De splinternieuwe Rotterdamse vestiging zit in het Brouwershuys aan de rand van Oud-Crooswijk, met één been in de arbeiderswijk. 


Niet de makkelijkste locatie voor een concept uit Amsterdam, dat ook nog eens alleen vegan en vegetarische gerechten serveert. ‘Dat is inderdaad een uitdaging’, vertelt Patrick de Regt, mede-eigenaar. ‘Maar ik heb er alle vertrouwen in. We kijken goed naar wat de buurt zoekt in een zaak en we doen ons best om aan die vraag te voldoen. Want als de buurt je weet te vinden, dan ben je goed bezig.’ En Digters is overigens niet echt een Amsterdams concept: de bedenkers (de Regt en compagnon Daniël Doornink) zijn gewoon Rotterdams en opereren al jaren onder Poet Farmer, een media- en techbedrijf. Digters is hun eerste uitstapje naar de horeca. 

Bio, vega(n) en lokaal


De kaart is dus bio, vega(n) en lokaal, maar Digters loopt er niet mee te koop. ‘We profileren ons niet per se als vegetarisch restaurant. We zijn gewoon een gastvrije zaak waar je toevallig geen vlees en vis kunt eten. Als je dat niks vindt dan is deze plek gewoon niet voor jou’, vertelt de Regt. Tot nu toe heeft hij geen klachten gehad. ‘Iedereen reageert erg enthousiast!’ Verder is gastvrijheid belangrijk. Hoe dat ingevuld wordt, is volkomen afhankelijk van de vestiging. ‘In Rotterdam richten we ons voornamelijk op de buurt en het kantoorpubliek van het Brouwershuys. Je kunt hier dus lekker flexwerken, of even met klanten of collega’s overleggen of lunchen. En er kan natuurlijk geborreld worden.’

Opstartfase

Digters is sinds augustus open en richt zich de komende tijd vooral op het opstarten, maar er zijn wel dromen. ‘Er is hier een prachtig terras op de vierde, daar gaan we misschien een rooftopbar van maken’, vertrouwt de Regt ons toe. ‘En we willen kijken of we een moestuin op het dak kunnen bouwen, zodat we onze eigen groenten en kruiden kunnen serveren.’ En er komt een podium voor livemuziek. ‘We moeten dat nog afmaken, maar ik wil het in ieder geval realiseren voordat het Songfestival naar Rotterdam komt’, zegt de Regt. ‘Het zou namelijk geweldig zijn als Digters de vaste stek van een van de internationale artiesten wordt!’ 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Lake Seven: eten en avontuur aan het water

Voor wie even wil ontsnappen uit de stad, maar wel beleving en eten op maat wil, is Lake Seven aan de Zevenhuizerplas de juiste eatertainment plek.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.