Leven in Het Brouwershuys: begane grond getransformeerd tot grand café Digters

In Het Brouwershuys is de begane grond omgetoverd tot grand café Digters: een dagzaak, waar je ook goed kunt flexwerken.

20 Jun 2019 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 20 Jun 2019

Leven in Het Brouwershuys: begane grond getransformeerd tot grand café Digters

Oke, de titel is misschien een beetje misleidend want in de voormalige brouwerij van Heineken aan de Linker Rottekade zit al jarenlang een bedrijfsverzamelgebouw gevestigd. Echter, een goede horecalocatie miste nog. In september komt daar verandering in door de komst van grand café Digters. 

Voor degene die weleens de trein nemen naar Amsterdam, komt Digters waarschijnlijk bekend voor. Midden in de IJpassage op Amsterdam-centraal vind je in het midden de mooie bar van Digters voor eten, drinken en muziek. De ondernemers achter deze horeca-eventlocatie zijn Patrick de Regt en Daniël Doornink van het digitaal bureau Poet Farmer, wat – niet geheel toevallig – gevestigd zit in Het Brouwershuys. In de plint van dit gebouw komt per september de Rotterdamse versie van Digters. “Digters komt voort uit het jarenlang organiseren van festivals op stations van de NS en staat voor muziek en eerlijk eten. De naam is indirect afgeleid van Poet Farmer, dat boer en dichter betekent.”  

Plantaardige trend 


Op de plek waar het centrum over gaat in Noord en Oud-Crooswijk is in januari al de verbouwing begonnen. Het plan is om te beginnen met een dagzaak, maar het doel is om in de toekomst ook ’s avonds open te gaan. Als je goed om je heen kijkt, zie je nog overblijfselen van de brouwerij. Heineken bier kan hierdoor natuurlijk niet ontbreken, en speciaal hiervoor maken de heren een uitzondering. “Heineken levert nog geen biologisch bier, maar we schenken het door de achtergrond van het gebouw toch op de tap. Het bier assortiment wordt wel veel groter en lokaler. Voor de rest is alles natuurlijk, biologisch en zonder toevoegingen”, beginnen de heren. Er wordt ingespeeld op de plantaardige trend en dus zal je ook geen vis of vlees op de kaart vinden.  


Patrick: “Onmiskenbaar is de enorme trend naar plantaardig eten die niet zal stoppen komende jaren. Het gaat nu wel heel snel en wordt steeds creatiever. Hierdoor willen mensen ook meer proberen.” Hij wordt aangevuld door Daniël: “Het is steeds kwalitatiever, beter en lekkerder. Er is veel meer keus, een paar jaar geleden was alles heel zout.” Naast de focus op plantaardig ligt die ook op kleine, lokale merken die de ruimte moeten krijgen. Het idee is om een betaalbare zaak neer te zetten met een relaxte sfeer.  

Flexwerken 


“De plek ligt nog niet in de loop, maar er zijn wel een hoop ontwikkelingen. We gaan het langzaamaan neerzetten met een duidelijke positie”, vertelt Patrick. “Je hebt in de stad veel plekken waar je kunt flexwerken, maar in dit stuk nog niks”, vult Daniel hem aan. Speciaal hiervoor is de locatie heel ruim opgezet. Je zou het dubbele aantal plekken kwijtkunnen, maar er is bewust voor gekozen om dit niet te doen zodat je er relaxed kunt werken. “Rust en overzicht zijn belangrijk. Als je overdag wil werken pak je je laptop en ga je gewoon lekker zitten.”  

Programmering 


“De uitdaging wordt om meer muziek en activiteiten neer te zetten. Niet te hoogdrempelig, gewoon voor mensen in de buurt. Het is heel gemeleerd in de omgeving, de oude Crooswijker zie je hier, maar aan de overkant wonen weer compleet andere mensen.” Voor de buurt wordt echt de deur opengezet en is er een buurttafel, een biljard en tv-schermen voor sportwedstrijden. Ook komt er een terras voor de deur en volgend jaar een dakterras van 100 vierkante meter met een moestuin. Als alles volgens planning verloopt, kun je vanaf september terecht bij Digters.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Lake Seven: eten en avontuur aan het water

Voor wie even wil ontsnappen uit de stad, maar wel beleving en eten op maat wil, is Lake Seven aan de Zevenhuizerplas de juiste eatertainment plek.

Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.