Friet en ijs van hoog niveau bij Frietboutique

De Buik sprak met Sammy en Pebbles, het duo achter de haute friture snackbar Frietboutique op de Witte de With.

17 Mei 2017 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Frietboutique

Witte de Withstraat 68A, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Nederlands Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Friet en ijs van hoog niveau bij Frietboutique

Friet en ijs, het perfecte huwelijk. Maar nergens in de stad echt te krijgen. Ja, je kunt een softijsje krijgen in de snackbar, maar friet van hoge kwaliteit én mooi schepijs? Dat haal je alleen bij Sammy en Pebbles. In hun splinternieuwe Frietboutique op de Witte de With.

Het begon allemaal in Amsterdam. Hier startten vriendinnen en zakenpartners Sammy en Pebbles bijna vier jaar geleden met de IJsboutique, een walhalla voor de schepijsliefhebber. Dat liep gesmeerd, al konden ze niet het hele jaar open blijven. Uitbreiden met friet was vervolgens geen moeilijke keus: “Wij zijn niet van die gezonde types,” lacht Pebbles. “Friet en ijs passen daar dus perfect bij.” 

Al snel begon Frietboutique ook aan de horeca te leveren. Dat begon met niemand minder dan Ron Blaauw. De zaak in Amsterdam was net een week open, toen hij een frietje kwam halen en Sammy en Pebbles direct als vaste leverancier wilde. “Wij hadden nog nooit iets geleverd, maar natuurlijk zeiden we ja,” vertelt Pebbles. “De eerste keer kwamen we aan zonder pakbon, met alle friet in een grote wasteil. Sindsdien zijn we een stuk professioneler hoor!” 


Na Blaauw ging het snel. De Amsterdamse klantenkring groeide en niet lang daarna meldde Nikki van Dijk (Mess) zich met een flinke klus voor Biergarten. Korte tijd later hadden Sammy en Pebbles een grote Rotterdamse klantenkring en werd er gedroomd van een Rotterdamse vestiging: “Ik ben Rotterdammer in hart en nieren en Sammy is inmiddels ook verliefd, dus we wilden heel graag naar Rotterdam. En toen Pim [eigenaar Ter Marsch & Co, IvdL] vertelde dat zijn buurman wilde verkopen, hadden we onze droomlocatie!”

“De Frietboutique moet echt een soort kinderparadijs worden,” gaat Pebbles verder. “Waar je je eigen ijsje mag scheppen, een kinderfeestje kunt vieren en monsterogen op je ijsje kunt plakken. Er is daarom ook een uitgebreide kinderhoek.” En ook de volwassen ijsliefhebber kan hier zijn lol op. Er is werkelijk voor ieder wat wils: van pindakaas-ijsjes tot smaken als katjesdrop, Bastogne en Ferrero Rocher.


Op het gebied van friet werkt de Frietboutique veel samen met chefs. “We gaan elke maand met een andere chef aan de slag voor een bijzondere saus. Deze maand is Freek van Suïcide Club druk bezig met het creëren van zijn versie van een patatje oorlog: make love not war.”

En de toekomst? “Eerst de winkel maar eens openen. Daarna zien we wel verder. Wie weet,” zegt Pebbles met een lach. “Misschien kunnen we Amsterdam en Rotterdam nog eens met elkaar verenigen in een gedeelde liefde voor friet en ijs.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.