Frietboutique opent nieuwe vestiging in Hillegersberg

Vanaf juni openen de deuren van de derde vestiging aan de Bergse Dorpstraat in Hillegersberg. Met naast de bekende friet met toppings, bijzondere snacks en 18 smaken ijs.

2 Apr 2021 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Frietboutique opent nieuwe vestiging in Hillegersberg

Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen, bekend van de Frietboutique in Rotterdam Centrum en Amsterdam Oud-Zuid breiden uit. Vanaf juni openen de deuren van de derde vestiging aan de Bergse Dorpstraat in Hillegersberg. Verwacht hier naast de bekende friet met toppings en de bijzondere snacks ook maar liefst 18 smaken ijs.

Sammy, Pebbles en … Vera


Vera, Sammy en Pebbles (van links naar rechts)

Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen openden acht jaar geleden de IJsboutique in het mondaine Oud-Zuid, in Amsterdam. Al snel kwam daar friet bij, nadat beide dames het hele land hadden afgestruind naar de beste aardappelen, de lekkerste manier van frituren (dubbel) en zelfs bij Bram Ladage stageliepen om de kneepjes van het vak te leren.

De zaak in Amsterdam was een hit. Sterrenchef Ron Blaauw kocht er friet voor zijn zaken, de buurt liep de deur plat en de friet werd uitgeroepen tot de lekkerste van Nederland. Dus in 2017 besloten de Pebbles en Sammy de sprong naar Rotterdam te maken, de stad waar Pebbles haar roots heeft. Nu, vier jaar nadat Frietboutique haar deuren opende aan de Witte de Withstraat maken Sammy en Pebbles de stap naar de Bergse Dorpstraat. Dit doen ze samen met Vera Stouten, die de gourmet frietzaak in Hillegersberg gaat runnen en mee gaat ondernemen. 

Toen we er gingen kijken, liepen er meteen mensen naar ons toe die zeiden: jullie moeten hier echt een Frietboutique beginnen.

18 smaken ijs, bijzondere snacks en friet specials


De formule van de Frietboutique en IJsboutique is bekend: de gourmet snackbar serveert friet met toppings (loaded fries voor het hip was), bijzondere snacks en veel smaken ijs. In Amsterdam is er een flinke koelvitrine met veel keuze aan ijs. Ook in Hillegersberg gaat ijs een prominente plek krijgen, er komen 18 smaken ijs en speciale proefboxen, waarin 12 bolletjes bij elkaar zitten, zodat je niet hoeft te kiezen. De snacks zijn de afgelopen acht jaar al flink meer opgeschoven richting vega en vegan, denk daarbij aan de kroketten met oesterzwammen van RotterZwam en de oude-kaaskroket. Ook is ruimte voor de (lokale) samenwerking, bijvoorbeeld voor toppings op de friet. Zo was er een special met Rolph Hensens van HMB in het centrum en een met – uiteraard – Ron Blaauw, in Amsterdam.
Pebbles verwacht dat ook in Hillegersberg het frietje stoofvlees tot de hardlopers gaat behoren, maar dat er ook veel vraag zal zijn naar friet met kaviaar.

Frietboutique Hillegersberg


Sammy links en Pebbles rechts

Het dorp dat Rotterdam net na de oorlog inlijfde stond al langer op de wishlist van de frietondernemers. Er zijn veel gezinnen, de plas voor de deur biedt volop aanloop, ook van bootjes. Er komen speciale snackboxen voor de varende gasten, die met een QR-code vanaf de boot kunnen worden besteld, aan het water gebracht worden en die vervolgens aan boord kunnen worden verorberd. De zaak komt aan de noordkant van de Bergse Dorpstraat, met als overbuurman Facet, dat er al sinds jaar en dag zit en Abrazo. Vlak naast de zaak opent binnenkort ook Il Capo, de Italiaanse lunchroom die in Kralingen veel publiek trekt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Friet en ijs van hoog niveau bij Frietboutique

De Buik sprak met Sammy en Pebbles, het duo achter de haute friture snackbar Frietboutique op de Witte de With.

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.