Zadkine x de Buik: de toekomst van de horeca in beeld met Hannah Raggers

De Buik zet in samenwerking met Zadkine horecatalenten in de spotlight die de passie voor het vak delen. Dit keer gaan we in gesprek met Hannah Raggers.

14 Mei 2025 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Zadkine x de Buik: de toekomst van de horeca in beeld met Hannah Raggers

De kans om jonge horecatoppers in het zonnetje te zetten, laten we niet aan ons voorbij gaan. Daarom zetten wij in samenwerking met Zadkine in een serie artikelen verschillende horecatalenten in de spotlight die de passie voor het vak delen. De toekomst van onze horeca ligt namelijk in hun handen. Dit keer gaan we in gesprek met Hannah Raggers.

​Jonge, vrouwelijke kok

“Ben jij kok? Maar je bent toch een vrouw?”, Hannah Raggers (19) is deze reactie inmiddels wel gewend. De jonge Rotterdamse volgt de opleiding ‘Zelfstandig werkend kok’ aan Zadkine en is als vrouw in een typisch mannenberoep inmiddels wel opgewassen tegen alle bijkomstige vooroordelen. “Ik wil het tegendeel bewijzen”, zegt ze vastberaden. “Ik leerde in ieder geval sterk in mijn schoenen te staan.”

Dertien jaar oud was ze, toen Hannah Raggers voor het eerste in de horeca ging werken. Ze deed dienst als afwasser en mocht later andere taakjes in de keuken op zich nemen. Hoewel ze vervolgens voor een studie Mediamanagement koos aan het Grafisch Lyceum, was de liefde voor het werk in de keuken eigenlijk al beklonken. Toen ze ging werken bij de Frans aandoende Bistro LOEVetDIE aan het Zwaanshals in Rotterdam besloot ze toch voor de koksopleiding te kiezen. “Ik was niet gelukkig op mijn eerste opleiding. Toen zeiden mijn collega’s; doe een opleiding als kok, jij bent op je plek in de keuken.”

​Eindexamen

Hoewel de opleiding drie jaar duurt, heeft ze deze versneld naar twee jaar vanwege haar motivatie en niveau. Dit doet ze naast haar fulltimebaan en tevens stage bij LOEVetDie. De praktijkvakken spreken haar het meeste aan. Voor haar eindexamen moet ze de ultieme meesterproef doen, namelijk: een eigen menu opdienen met álles wat daarbij komt kijken. Ze heeft al een idee voor een menu van vier gangen en een amuse. Ze moet dan niet alleen lekker koken, maar ook zorgen voor de juiste inkooplijsten, kosten calculeren en receptuurkaarten maken. "Ik kijk er erg naar uit om dit voor mijn examen te koken en alles wat ik heb geleerd in de praktijk toe te passen”, vertelt ze.

Een keuze voor de horeca is wat Hannah betreft ook een keuze voor saamhorigheid, voor creativiteit en voor plezier. “Ik was niet de makkelijkste puber, ik was heel erg zoekende”, vertelt de studente. “Het boeide me allemaal niet zoveel.” Toch was het de horeca die haar discipline leerde en haar een gemeenschap gaf waar ze direct thuis voelde. “Ik ben heel dankbaar dat ik die hulp hier zo goed gekregen heb.” Inmiddels werken de meeste van haar vrienden ook in de Rotterdamse horeca en voelt de horecawereld als een groot warm bad – een waar ze in ieder geval nog lang niet uit wil stappen.

​Australië

Hannah heeft grootse plannen; haar ticket naar Australië is namelijk al geboekt. Aan het einde van dit jaar vertrekt ze naar de andere kant van de wereld om daar haar carrière na te jagen en te leren van de horecacultuur daar. Een tip die ze jongeren wil geven die twijfelen over werken in de horeca is: “Je moet het niet erg vinden om hard te werken én om in de weekenden paraat te staan. Maar het is het hoe dan ook waard, je krijgt er veel voor terug. En bovenal: wat je niet kunt, kun je altijd leren. Mits je het werk leuk vindt, kan iedereen dit werk doen.”

Meer weten over de verschillende horeca-opleidingen binnen Zadkine? Neem dan een kijkje op de website!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.