NOC NOC op de Botersloot is een aanwinst voor het koffiekwartier van Rotterdam. Ze serveren er bijzondere koffie, zowel espresso als filterkoffie. Daarnaast nog heel veel andere drankjes en fijn eten. Vandaar de naam NOC NOC. Not Only Coffee!
NOC NOC op de Botersloot is een aanwinst voor het koffiekwartier van Rotterdam. Ze serveren er bijzondere koffie, zowel espresso als filterkoffie. Daarnaast nog heel veel andere drankjes en fijn eten. Vandaar de naam NOC NOC. Not Only Coffee!
Het Laurenskwartier heeft de hoogste dichtheid aan koffiebars van Rotterdam. De Pannekoekstraat, de Botersloot, de Binnenrotte, de Hoogstraat en de Meent kennen allemaal hun eigen plek om met een cappuccino en wat wifi je tijd al dan niet nuttig door te brengen. Niet vreemd dat precies in het koffiekwartier van Rotterdam er nog een koffietent bij is gekomen, tenminste zelf noemen ze zich Not Only Coffee, NOC afgekort en de zaak heet dan ook toepasselijk NOC NOC. De tweede NOC staat voor No Ordinary Coffee.
Binnen is het strak en leeg, met heel veel licht, dat binnenvalt door de ruiten vanaf drie kanten. Er zijn relaxte stoelen voorin, zitjes in de vensterbank achterin en vierkante tafeltjes in het midden. Er is stroom en wifi voor de werkende nomaden onder ons. De muurschildering valt op, maar meer nog trekt de grote bar de aandacht, waar de koffie en de andere waar staat uitgestald. Van buiten oogt NOC NOC bescheiden, met een klein terras aan de Botersloot zijde. De buurman is de Burgerij en dat is de echte aandachttrekker op de Botersloot. Het zijn goede buren overigens, die twee, met dezelfde ondernemer als eigenaar, een doorsteek binnendoor naar elkaar en gedeelde toiletten. Door de oogharen zie je nog wel wat overeenkomsten, zoals hetzelfde stoere uiterlijk.
Maar hier houden de overeenkomsten wel op. NOC NOC is een echte koffietent met een puike LaMarzocco om espresso’s mee te zetten en altijd twee verschillende type bonen op de hopper (nu uit Kenia en Peru). De bonen zijn van Bocca (uit Amsterdam nota bene). Om de afkomst van de espressobonen te compenseren werkt NOC NOC voor de filterkoffie met telkens wisselende koffiebranders. De eerste brander was Stielman, die zijn koffie in de Fenix Food Factory brandt en nu is er Head first koffie (ook uit Amsterdam). De slow coffee kan op verschillende manieren gezet worden, zoals het een goede koffietent betaamt: Kalita, V60, Chemex, Aeropress en Syphon. De barrista’s zijn vriendelijk en leggen je graag meer uit over het verschil tussen de zetwijzen en de bonen.
Natuurlijk is er meer dan koffie. Naast de thee, is dat veel eten en aardig wat alcohol. Het eten is niet verrassend maar wel lekker: yoghurt met granola, american cookies en mooie sandwiches. De granola en de hartige snacks zijn van Pure Foods, biologisch en handgemaakt. Natuurlijk is er ook veel zoets, cheesecakes, andere taarten en veel koekjes. De drankenkaart is indrukwekkend met mooie wijnen en bier. Vooral de whiskeys en gin-tonics vallen op. Wat te denken van de mix van zwarte bes, Filliers gin en Fentimens tonic?
Gelukkig blijven ze laat open (doordeweeks tot tien uur, vrijdag en zaterdag tot elf uur), zodat je niet hoeft te verhuizen als je aan je drankje zit. Of voor als je ineens laat op de avond een cafeïne fix nodig hebt.
Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.
Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.
Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.
Geniet van de volgende voordelen: