De aftrap van het culinaire seizoen: Rauwkost, vindt dit jaar plaats in het Groothandelsgebouw. Vorig jaar was Katendrecht nog de locatie, de eerste editie van het festival vond plaats op het dak van de Hofbogen. Nu dus op het expeditieterrein van het Groothandelsgebouw.
Rauwkost?
“De ingrediënten van foodfestival Rauwkost zijn even simpel: neem de meest aansprekende Rotterdamse chefs van dit moment, laat ze hun signature dishes bereiden en serveer ze op een unieke en rauwe locatie aan een publiek dat van goed eten houdt. “
Waarom?
“Wij zijn met Rauwkost altijd op zoek naar bijzondere locaties. Het Groothandelsgebouw Is een icoon in Rotterdam. De bereikbaarheid is fantastisch. Het is een echt verborgen parel”, zegt Tijmen Meijer van Roering.
Waar?
In het Groothandelsgebouw dus, maar meer specifiek op de binnenplaats (waar normaal de vrachtwagens af en aan rijden) en Rauwkost heeft ook nog de beschikking over een hoge binnenruimte.
Leuk?

Zekers, als je beroemde chefs van Rotterdam in levende lijve wilt zien helemaal. En gelukkig mag je hun kookkunsten ook proeven. Het is de ideale manier de smaakmakers van Rotterdam aan het werk te zien. “Met slechts een kwart van de mogelijkheden moeten de chefs hun werk doen. Ze moeten het echt hebben van hun kennis en kunde”, zegt Tijmen Meijer. De chefs bereiden deze kleine gerechten zelf, in geïmproviseerde open keukens, te midden van het publiek. De gerechtjes kosten tussen de 3 euro en 7,50 euro.
Wie?
Marcel van Zomeren (In Den Rust Wat), Pepijn Schmeink en Remco van Erp (Dertien) en Richard Meijer (Mevrouw Meijer) komen hun speciale gerechten bereiden op het festival. Maar denk ook aan: Robbert van Gammeren (Fritschy), Milan Gataric (Lux) Gert Blom (Amarone) Joris Koëter (Eetlokaal Kuiter) Rolph Hensens (HMB Restaurant) Chung Wai Liu (Restaurant Chung) Micheal Schook (Matroos en het meisje) én de winnaar van Rotterdam Kooktalent.
Wanneer:
De derde editie van Rauwkost vindt plaats op 3 en vier oktober.
Kaarten
Tickets kosten 8 euro, een weekendticket kost 12 euro.