Rauwkost dit jaar in hart van Groothandelsgebouw

Het culinaire festival Rauwkost heeft dit jaar weer een bijzondere locatie: het binnenterrein van het Groothandelsgebouw.

28 Aug 2015 René Quist

blogger René is journalist, pr-adviseur en mensen-mens. Maar bovenal is hij Rotterdammer met grote voorliefde voor eten en drinken.

  • 28 Aug 2015

Rauwkost dit jaar in hart van Groothandelsgebouw

De aftrap van het culinaire seizoen: Rauwkost, vindt dit jaar plaats in het Groothandelsgebouw. Vorig jaar was Katendrecht nog de locatie, de eerste editie van het festival vond plaats op het dak van de Hofbogen. Nu dus op het expeditieterrein van het Groothandelsgebouw.

Rauwkost?

“De ingrediënten van foodfestival Rauwkost zijn even simpel: neem de meest aansprekende Rotterdamse chefs van dit moment, laat ze hun signature dishes bereiden en serveer ze op een unieke en rauwe locatie aan een publiek dat van goed eten houdt. “

Waarom?

“Wij zijn met Rauwkost altijd op zoek naar bijzondere locaties. Het Groothandelsgebouw Is een icoon in Rotterdam. De bereikbaarheid is fantastisch. Het is een echt verborgen parel”, zegt Tijmen Meijer van Roering.

Waar?

In het Groothandelsgebouw dus, maar meer specifiek op de binnenplaats (waar normaal de vrachtwagens af en aan rijden) en Rauwkost heeft ook nog de beschikking over een hoge binnenruimte.

Leuk?

Amarone-rauwkost

 

Zekers, als je beroemde chefs van Rotterdam in levende lijve wilt zien helemaal. En gelukkig mag je hun kookkunsten ook proeven.  Het is de ideale manier de smaakmakers van Rotterdam aan het werk te zien. “Met slechts een kwart van de mogelijkheden moeten de chefs hun werk doen. Ze moeten het echt hebben van hun kennis en kunde”, zegt Tijmen Meijer. De chefs bereiden deze kleine gerechten zelf, in geïmproviseerde open keukens, te midden van het publiek. De gerechtjes kosten tussen de 3 euro en 7,50 euro.

Wie?

Marcel van Zomeren (In Den Rust Wat), Pepijn Schmeink en Remco van Erp (Dertien) en Richard Meijer (Mevrouw Meijer) komen hun speciale gerechten bereiden op het festival. Maar denk ook aan: Robbert van Gammeren (Fritschy), Milan Gataric (Lux)  Gert Blom (Amarone)  Joris Koëter (Eetlokaal Kuiter) Rolph Hensens (HMB Restaurant) Chung Wai Liu (Restaurant Chung) Micheal Schook (Matroos en het meisje) én de winnaar van Rotterdam Kooktalent.

Wanneer:

De derde editie van Rauwkost vindt plaats op 3 en vier oktober.

Kaarten

Tickets kosten 8 euro, een weekendticket kost 12 euro.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
La Dolce Vita in Kralingen

Een facelift, een verbeterde kaart, een paar extra kwaliteitswijnen en una stella nascente is herboren. Met Bar di Vicini is Kralingen nóg leuker geworden.

Haring, hapjes en hitjes: 11x haringparty meepakken in 2025

In 2025 gaat het haringseizoen weer van start: met gezellige haringparty’s door de hele stad. Wij zetten er alvast een paar voor je op een rij.

Courzand op Heijplaat: Rotterdamse nostalgie en ruime porties

Bij Courzand kun je eten in een bijzondere ambiance, met nostalgie, in willekeurige volgorde, en ruime porties. De Buik ging langs om te proeven.