Kort geleden heeft de Amerikaanse bar 'Encore Bar & Grill' haar deuren geopend voor het grote publiek. Een nieuw concept waar vlees- en visliefhebbers de hele dag terecht kunnen voor een goede steak, burger en een biertje uit het leuke assortiment. Ik ben zelf een groot liefhebber van een goede burger, dus ik wilde maar wat graag een kijkje gaan nemen bij deze nieuwe sportbar in de Wijnhaven.
Bij binnenkomst word ik vriendelijk ontvangen en waan ik me in een heuse American sports bar. Kenmerkend zijn de donkergekleurde loungehoeken en de centrale bar waar grote televisieschermen boven hangen. Hier kan je de hele dag sport kijken. Je zou denken dat dit ongezellig is, maar er is juist bewust gekozen voor dit Amerikaanse concept, omdat gastvrijheid bovenaan hoort te staan. Het geluid van de schermen staat uit en zorgt eigenlijk meer voor dat beetje extra.
Sports and service
In het begin moet ik er even aan wennen, want ik ben nogal snel afgeleid, maar na een tijdje ben ik vooral bezig met het eten en andere mensen en zijn die schermen één geworden met het geheel. Opvallend zijn trouwens ook de geweldige foto's aan de muur van diverse sporters.

Eigenaar Poriya Mostafai vertelt me dat hij veel in Amerika is geweest. Het viel hem altijd op dat waar je ook komt, de service er altijd goed is en de mensen gastvrij zijn. Iedereen is welkom. Of je nou komt voor een kop koffie, een biertje, een steak of de pizza fries, er wordt altijd goed voor de gasten gezorgd. In Nederland is dat helaas niet altijd het geval.
Daarom laat Poriya deze visie terugkomen in zijn Encore. Zowel het restaurant als de bar zijn de gehele dag open, en het personeel is ook echt heel vriendelijk. Maar niet té Amerikaans, we wonen immers in Rotterdam.

What's on the menu?
Ook over de kaart is nagedacht. In plaats van dat je een hoofdgerecht kiest en daar standaard bijgerechten bij krijgt, stel je hier je complete hoofdgerecht met de bijgerechten samen. Op deze manier kies je zelf volledig je maaltijd. De gerechten zijn echt Amerikaans. Denk hierbij aan een t-bone steak, de mac & cheese, een maiskolf van de grill en de runderburger. Een van mijn persoonlijke favorieten is de vega burger, gemaakt van paddenstoelen.

Als dessert krijgen we de Oreo cheesecake. Toen Jill van Berkel, Poriya's rechterhand, dit recept voor het eerst maakte, viel het zo in de smaak dat het gelijk op de menukaart werd gezet, en terecht.
Na het eten maak ik nog even een praatje met chefkok Dimitri Overbeeke en dan is het toch echt tijd om te gaan. Lekker stevig eten, goede service en gezellig borrelen. Encore is een aanwinst voor de Wijnhaven.